112-NIEUWS

Twee inbraken kort na elkaar, daders betrapt | Brand in woning zorgt voor gat in dak

In de Hoeksche Waard zijn maandagavond twee inbraken achter elkaar, waarbij de daders worden betrapt
In de Hoeksche Waard zijn maandagavond twee inbraken achter elkaar, waarbij de daders worden betrapt © Politie Hoeksche Waard
In dit artikel houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opvallende 112-nieuws uit onze regio van maandag 4 december 2023.

Brand in woning zorgt voor gat in dak

Een brand aan de Houweningestraat in Dordrecht heeft voor aanzienlijke schade gezorgd aan een woning. Er is door het vuur een gat in het dak gekomen. De bewoners moesten maandagavond ergens anders overnachten. De brandweer verwacht dat de woning voorlopig nog even onbewoonbaar blijft.
Omstreeks 20:30 uur brak de brand uit. Eerder op de dag zouden er werkzaamheden aan de zolder van het huis zijn verricht. De brandweer onderzoekt nog of dat mogelijk iets met het uitbreken van de brand te maken heeft.
De bewoners waren snel buiten volgens de brandweer, maar zijn wel gecontroleerd door ambulancepersoneel op rookinademing. Zij hoefden uiteindelijk niet naar het ziekenhuis.

Twee inbraken kort na elkaar, waarbij daders werden betrapt

In twee plaatsen in de Hoeksche Waard zijn maandagavond in een uur tijd twee inbraken geweest, waarbij de daders werden verstoord. Bij beide huizen zijn de daders gevlucht. De eerste inbraak was in Strijen aan de Bernhardstraat rond 17:18 uur, de tweede rond 17:56 uur in Maasdam aan de Lindenlaan.
In Strijen hadden de daders de aanwezigheid van een bewoonster over het hoofd gezien. In Maasdam kwam een bewoner net thuis toen inbrekers bezig waren. In beide gevallen ging het volgens de politie om twee personen in donkere kleding.

Bestuurder negeert rode kruizen met bijzondere reden

Een bestuurder is zondag gesnapt toen hij rode kruizen op een afgesloten stuk snelweg negeerde. Dat meldt Politie Basisteam Charlois. Een weginspecteur stopte de automobilist om hem aan te spreken.
Die geeft gelijk toe waarom dit gebeurde: “Oh ja, ik zal eerlijk zijn. Ik heb geen rijbewijs, dus ik kan niet weten wat die kruizen betekenen." Wat de gevolgen voor de bestuurder zijn, is onbekend.
De bestuurder werd gestopt door een weginspecteur
De bestuurder werd gestopt door een weginspecteur © Politie Basisteam Charlois

Raam vernield bij bedrijfsverzamelpand

Aan de Hoefsmidstraat in Hoogvliet is maandagochtend rond 04:40 uur de ruit van een bedrijfsverzamelpand vernield. Het bedrijf, genaamd Based-Inn, verhuurt units aan zo'n 60 bedrijven. "Iemand heeft iets van vuurwerk op het raam geplakt", vertelt een woordvoerder. "Misschien was het een boze klant van één van de huurders."
Ook is de tekst 'C.S. Dieve' op de ramen gespoten, maar de woordvoerder zegt geen idee te hebben wat dat betekent. Het bedrijf heeft aangifte van vandalisme gedaan en camerabeelden aan de politie overhandigd.

Tientallen wapens gevonden na onwelwording

Een opmerkelijke vondst in Spijkenisse: agenten die op een melding afkwamen van een man die onwel was geworden, vonden in zijn huis aan de Karperveen tientallen wapens. De man is door het ambulancepersoneel geholpen en naar het ziekenhuis gebracht.
"Toen onze collega's in de woning waren zagen zij al snel een bijzondere verzameling van wapens", schrijft de politie op Instagram. "Niet alle wapens zijn strafbaar om thuis te hebben, alle wapens zijn wel inbeslag genomen voor verder onderzoek."

Auto rijdt vrouw (21) aan en rijdt door

Aan het Nieuwlandplein in Schiedam is zondagavond rond 20:15 uur een 21-jarige vrouw door een auto aangereden terwijl ze wilde oversteken. De auto reed vervolgens door en liet de vrouw met een dikke enkel achter.
Bij de aanrijding zou de auto een buitenspiegel zijn verloren. De politie zegt daarom nu op zoek te zijn naar een auto met een missende spiegel. Er is nog geen verdachte aangehouden.

Duizenden euro's schade na inbraak bij twee scoutinggroepen

Vorige week zijn twee scoutinggroepen aan de Brielse Maas het doelwit geworden van inbrekers. Na een mislukte poging op woensdag wisten de dieven op donderdag wel in te breken in de clubhuizen van de verenigingen. Ze gingen er met veel materieel vandoor. De schade loopt in de duizenden euro's.
Het gaat om scoutinggroepen Tasmania en Albert Schweitzer. De groepen zijn crowdfundingsacties begonnen om de schade te herstellen. Bij de inbraak zouden onder meer marifoons en dure buitenboordmotoren zijn gestolen, en zou het clubhuis ook flink beschadigd zijn.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl