nieuws

Vindster vondeling blijkt de moeder te zijn

ROTTERDAM - De vrouw die ruim twee weken geleden een pas geboren baby had gevonden bij een vuilcontainer aan de Waaldijk in Rotterdam-Delfshaven, blijkt de moeder te zijn van het vondelingetje.
Dat heeft de politie bekend gemaakt. De moeder, Saffira, kwam na het voorval regelmatig in het nieuws. Zij gaf aan dat ze het meisje zelf had willen houden. Ze gaf de baby, gewikkeld in een dekentje, uit handen aan het ambulancepersoneel. Kort daarop heeft burgemeester Aboutaleb het kindje aangegeven bij de burgelijke stand, en het de naam Luna gegeven.
De burgemeester loofde Saffira nog voor haar kordate optreden, zodat Luna gered kon worden; maar nu blijkt dus dat Saffira de moeder is van Luna.
De vrouw wordt formeel verdacht van het verlaten van een kind. Ze zal niet worden voorgeleid, omdat hulpverlening aan moeder - en kind - vooropstaat. De andere kinderen van de vrouw zijn elders ondergebracht.

Bekijk hieronder de reportage van TV Rijnmond van 16 maart jl. met daarin een gesprek met de vrouw, die nu de moeder van het vondelingetje blijkt te zijn.