nieuws

Bellevue in Dordt na jaren van leegstand weer open

1nhotelbellevue04_11.transfer.cropresize.tmp.jpg
1nhotelbellevue04_11.transfer.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - Hotel Bellevue in Dordrecht heropent op donderdag 1 april zijn deuren en dat is geen grap. Televisiekok Ad Janssen wordt de nieuwe exploitant van het hotel, dat vijf jaar heeft leeggestaan.
Het beroemdste hotel van de Merwestad leidde een kommervol bestaan, na het faillisement van de vorige eigenaar. Makelaar Rob Puper kocht het pand en vond in televisie-kok Ad Janssen een nieuwe exploitant.
Janssen, ook bekend van het Kasteel van Rhoon, dacht al in maart 2008 de deuren weer te kunnen openen, maar omwonenden blokkeerden de vergunning voor de broodnodige restauratie. Ze vreesden verlies aan parkeerplaatsen. De gemeente Dordrecht kwam uiteindelijk met een oplossing en creëerde veertien nieuwe plaatsen aan de Wijnhaven.
Vorig jaar nog werd Janssen door de curator van zijn failliete voorganger voor de rechter gedaagd. De curator eiste 50 mille voor het gebruik van de merknaam Bellevue. De rechter wees die claim af. Hotel Bellevue wordt komende zaterdag officieel geopend door burgemeester Arno Brok. Eters en slapers kunnen donderdag al terecht in het hotel, dat uitkijkt over het drierivierenpunt.
Hotel Bellevue is eigenlijk een complex van gebouwen. Waarschijnlijk werden de eerste al in 1607 gebouwd. De naam Belle Vue, toen nog los geschreven, duikt in de archieven voor het eerst op in 1817. In het complex bevindt zich naast het hotel ook brasserie Bellevue en restaurant Blanc. Enkele weken geleden gingen al café Het Verloren Hart en partycentrum Groothoofd open.
foto: Hotel Bellevue tijdens de verbouwing