112

Man aangehouden op Rotterdam Centraal | Opnieuw burenruzie in Hoek van Holland

De man is aangehouden op Rotterdam Centraal
De man is aangehouden op Rotterdam Centraal © MediaTV
In dit artikel houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opvallende 112-nieuws uit onze regio van dinsdag 5 december 2023.

Opnieuw burenruzie Hoek van Holland: zou gedreigd zijn met vuurwapen

Aan de De Cordesstraat in Hoek van Holland zou bij een ruzie tussen twee buren gedreigd zijn met een vuurwapen. Meerdere politie-eenheden en een helikopter kwamen op de melding af, maar uiteindelijk werd er geen wapen aangetroffen. Er zijn geen gewonden gevallen.
Met één van de betrokkenen was voor de agenten lastig te praten, de man schreeuwde namelijk naar hen en wilde ze weg hebben. Dat meldt omroep WOS. Een wijkagent gaat verder met het conflict aan de gang, zegt een politiewoordvoerder.
In dezelfde straat speelt al langer iets tussen de twee buren. Volgens de omroep werd er op 16 november al eens iemand neergestoken bij een ruzie.

Man aangehouden op Rotterdam Centraal

De politie heeft een man opgepakt, naar aanleiding van een mogelijke dreiging met een vuurwapen in een trein richting Rotterdam Centraal. Dit bleek ter plaatse niet zo te zijn, er werd ook geen wapen aangetroffen. Hij is dus uiteindelijk wel meegenomen door de politie. De trein waar hij in was stond lange tijd stil, maar is inmiddels doorgereden.
Het ging om de Intercity Direct richting Schiphol Airport en Amsterdam Centraal op spoor 13. Deze had om 19:54 uur al moeten vertrekken, maar vertrok pas rond 20:45 uur. Deels kwam de trein Nederland al binnen met problemen, door twintig minuten opgelopen vertraging in België. Daarbovenop is de vertraging gekomen door de politie-inzet, aldus een woordvoerder van de NS. Passagiers konden dus pas een goed uur later dan gepland vertrekken.
Er zijn verder geen gewonden gevallen. `

Woning Mijnsherenland jaar lang gesloten na drugsvangst

Een woning aan de Zandgors in Mijnsherenland is door de gemeente gesloten voor een jaar nadat hier grote hoeveelheden drugs zijn aangetroffen. In de woning werden bij een inval harddrugs ontdekt en verpakkings - en versnijdingsmaterialen. Ook lagen er wapens in het huis.
Een pand sluiten voor twaalf maanden gebeurt niet vaak. De gemeente acht de sluiting nodig om een einde te maken aan de bekendheid en het gebruik van de woning als drugspand. Over de hoeveelheid drugs en welke soort het is, kan de gemeente niks zeggen.

'De politie is je beste vriend'

Een hartverwarmend verhaal van de politie-eenheid Rotterdam. Agenten Patrick en Lenny kregen tijdens een nachtdienst een melding van een explosie in Rotterdam-Zuid. Daar zagen ze dat de portiek zwaar beschadigd was. Voor het portiek troffen ze een bewoonster aan. Ze had haar baby in een Maxi-Cosi mét kinderwagen. Normaal gesproken gaat ze met de lift, maar die deed het niet. Moest ze alles zelf de trap op tillen?
Gelukkig waren de agenten er om de vrouw te helpen sjouwen. ‘’Zonder aarzelen schoten we te hulp en tilden de Maxi-Cosi en buggy van de vrouw omhoog, waardoor ze haar woning kon bereiken. Als politie staan we altijd klaar om een helpende hand te bieden waar nodig”, schrijft de regionale politie-eenheid op Facebook.
De slogan is: 'De politie is je beste vriend'.
De slogan is: 'De politie is je beste vriend'. © Politie

Brand in woning zorgt voor gat in dak

Een brand aan de Houweningestraat in Dordrecht heeft maandagavond voor aanzienlijke schade gezorgd aan een woning. Er is door het vuur een gat in het dak gekomen. De bewoners moesten ergens anders overnachten. De brandweer verwacht dat de woning voorlopig nog even onbewoonbaar blijft.
Omstreeks 20:30 uur brak de brand uit. Eerder op de dag zouden er werkzaamheden aan de zolder van het huis zijn verricht. De brandweer onderzoekt nog of dat mogelijk iets met het uitbreken van de brand te maken heeft.
De bewoners waren snel buiten volgens de brandweer, maar zijn wel gecontroleerd door ambulancepersoneel op rookinademing. Zij hoefden uiteindelijk niet naar het ziekenhuis.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl