nieuws

Eis: vier jaar cel voor Krimpense afperser

justitie_2.cropresize.tmp.jpg
justitie_2.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - Het Openbaar Ministerie heeft een celstraf van vier jaar geëist tegen een 41-jarige man uit Krimpen aan den IJssel. Het gaat om afpersing, gijzeling en poging tot doodslag.
De man wordt ervan verdacht dat hij op 15 december twee van zijn familieleden in hun woning heeft overvallen. Het gaat om een zwager en een neef van de verdachte. De 41-jarige verdachte bedreigde hen met vuurwapen en eiste dat zij geld aan hem zouden overmaken. Vervolgens dwong hij hen om in een auto te stappen en onder bedreiging van een vuurwapen richting Rotterdam te rijden.
Eenmaal op de snelweg nam de zwager op het laatste moment de afslag, reed in volle vaart richting tankstation en reed bij de benzinepompen tegen een stelling aan. Vader en zoon vluchtten de auto uit en riepen de medewerkers om 112 te bellen. De verdachte ging er alleen in de auto vandoor.
Na een wilde achtervolging lukte het de agenten op een industrieterrein om met hun politieauto de weg te blokkeren. De verdachte reed daarop op de agenten in. Eén agent wist net op tijd weg te springen. Hierop kon de man worden aangehouden. Vermoedelijk is een zakelijke ruzie de aanleiding geweest voor de gijzeling en de afpersing.