SCHIETDRAMA ROTTERDAM

Na Fouad L. pakt politie tweede verdachte op voor fatale schietpartij Erasmus MC

De politie was in grote getalen aanwezig bij het Erasmus MC.
De politie was in grote getalen aanwezig bij het Erasmus MC. © MediaTV
In het onderzoek naar de dodelijke schietpartijen in Rotterdam in september is een tweede verdachte opgepakt. De 21-jarige man uit Den Haag kwam in beeld nadat DNA van hem werd gevonden op één van de vuurwapens die verdachte Fouad L. in bezit had.
Volgens de politie is de tweede verdachte inmiddels gehoord en zit hij vast. Het onderzoek naar de schietpartijen gaat verder.
Op 28 september schoot L. eerst zijn buurvrouw Marlous en haar 14-jarige dochter Romy thuis aan het Heiman Dullaertplein dood. Hij zette vervolgens zijn eigen huis in brand. Daarna ging hij per motor naar het Erasmus MC. Op zijn weg door het ziekenhuis gooide hij brandbommen van de balustrade en schoot hij in een onderwijslokaal.
Docent Jurgen, die op dat moment lesgaf in het lokaal, kwam om het leven. Er volgde een klopjacht en korte tijd later werd Fouad L. gepakt.

Opleiding

L. had het met zijn actie vermoedelijk voorzien op de examencommissie. Hij was bijna klaar met zijn artsenopleiding. De faculteit kreeg in mei van dit jaar een signaal van het Openbaar Ministerie dat de student veroordeeld was vanwege dierenmishandeling. Zijn buurvrouw Marlous zou diverse keren aangifte hebben gedaan omdat ze hem zijn dieren zag mishandelen.
Na die waarschuwing wilde de Erasmus Universiteit Fouad L. geen diploma tot basisarts geven. Hij had al zijn studiepunten gehaald, maar de examencommissie wilde dat hij eerst een psychologische test zou doen. Mogelijk speelde frustratie over het diploma dat hij maar niet kreeg een rol bij zijn daden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl