CRUISESCHIP

VIDEO: zo varen cruiseschepen af en aan in Rotterdam

Aankomst van de Queen Mary 2 in Rotterdam (archieffoto)
Aankomst van de Queen Mary 2 in Rotterdam (archieffoto) © MediaTV
Maar liefst 390 duizend passagiers van cruiseschepen doen naar verwachting dit jaar Rotterdam aan. Een recordaantal, want in 2019 lag het aantal op 300 duizend en daarna legde corona de cruisesector grotendeels stil. De cruiseschepen waarmee al die passagiers Rotterdam binnen varen zijn soms halve flatgebouwen.
Rijnmond maakte de afgelopen jaren schitterende beelden van die cruiseschepen. De mooiste beelden zie je in deze video.
De mooiste beelden van cruiseschepen in Rotterdam
Cruise Port Rotterdam laat weten dat 2023 in totaal 115 scheepsdagen telt (dagen waarop een cruiseschip aan de Wilhelminakade lag). Dat aantal is niet gelijk aan het aantal schepen, want soms lagen er twee schepen tegelijk en sommige schepen deden Rotterdam meerdere keren per jaar aan. Zo legde de AIDAprima maar liefst 27 keer aan.
Een cruiseschip vaart door Rotterdam
Een cruiseschip vaart door Rotterdam © Rijnmond
Na corona doet de cruisesector het wereldwijd erg goed, zegt Cruise Port Rotterdam. Dat is ook in Rotterdam te zien. Volgens het bedrijf heeft de stad er ook veel voordelen van, want 90 procent van de passagiers brengt er een bezoekje.
Voor volgend jaar zit de kalender ook behoorlijk gevuld. Op 2 januari legt het eerste cruiseschip aan. Volgens Cruise Port Rotterdam komen er in 2024 vijf nieuwe schepen naar de stad en doet ook de Rotterdam haar thuishaven weer aan.
Een cruiseschip met op de achtergrond het SS Rotterdam
Een cruiseschip met op de achtergrond het SS Rotterdam © Rijnmond

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl