FILE

Gaten in wegdek A27 zorgen voor problemen, ook na einde sintspits

Drukte op de A27 waar gaten in het wegdek zitten
Drukte op de A27 waar gaten in het wegdek zitten © Rijkswaterstaat
Wie onderweg is naar een leuke pakjesavond, moet opletten. Op de A27 blijft het ook na de sintspits druk. Door gaten in het wegdek bij de Merwedebrug richting Breda moeten bestuurders rekening houden met vertraging. Deze is in hevigheid inmiddels afgenomen naar een uur.
Er is één rijstrook dicht en om 21:00 uur gaat de weg richting het zuiden helemaal dicht om de gaten te repareren. Dan zijn ook de op - en afrit dicht tot 02:00 uur woensdagochtend. Rijkswaterstaat adviseert om te rijden via de A15, A2 en A59.
Het wegdek is er zo slecht aan toe, dat tijdens pakjesavond alleen spoedwerkzaamheden worden uitgevoerd. Daarna gaat de maximumsnelheid op de snelweg omlaag totdat komend weekend definitieve herstelwerkzaamheden plaatsvinden.
Die stonden al gepland, maar werden eerder door weeromstandigheden uitgesteld. Komend weekend kunnen alleen fietsers en voetgangers de brug gebruiken.
De ANWB geeft overigens aan dat de Botlektunnel vanavond van 22:00 uur tot donderdag 7 december 05:00 uur in beide richtingen dicht zal zijn voor werkzaamheden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl