nieuws

Schrijer wil Leefbaar ook iets bieden

2010RTVKoortsDominicSchrijer.cropresize.tmp.jpg
2010RTVKoortsDominicSchrijer.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - PvdA-lijsttrekker Dominic Schrijer is tevreden over het voorstel van verkenner Pieter Winsemius. Met PvdA, D66, CDA en VVD denkt Schrijer een Rotterdams stadsbestuur te formeren dat ook de achterban van de leefbaren tevreden kan stellen.?
Schrijer doelt dan op de mogelijkheden die hij ziet met de rechtse partijen CDA en VVD. Alle partijen erkenden tijdens de verkenning dat ook de stemmers op Leefbaar Rotterdam de komende vier jaar moet worden bediend.
,,Dat betekent dat we in een collegeprogramma ook voorstellen moeten doen waarvan zij het gevoel hebben dat ze serieus worden genomen. Dat zullen dan voorstellen zijn over veiligheid, eenzaamheid en herkenning in de stad. Ik denk wel dat dat lukt met de CDA en VVD'', zei Schrijer.
Hij vindt dat de nieuwe coalitie een brede agenda zou moeten opstellen waarin de gehele raad inbreng heeft, dus ook de oppositie. Dat is ook waar D66 veel voor voelt. ,,Het kan toch niet zo zijn dat de voorstellen vanuit de oppositie alsmaar worden wegewuifd. Laten die ideeën en voorstellen ook serieus worden bekeken'', zei D66-lijstrekker Salima Belhaj in een reactie op de voorstellen van Winsemius.
Een nieuwe coalitie zou er wat betreft Schrijer begin mei moeten zijn. De komende drie weken moet er dan worden geïnformeerd, om daarna te formeren. ,,Dat laatste kan in principe snel gaan'', aldus Schrijer. Wie de informateur wordt, moet volgende week duidelijk worden.