nieuws

Rotterdammers kunnen rijbewijs online verlengen

Vanaf maandag hoeven Rotterdammers niet meer door de regen te fietsen om hun rijbewijs te verlengen. Dit kan voortaan namelijk ook online.
Het online verlengen van de rijbewijzen is een landelijke proef om te kijken hoe dit bevalt. Rotterdammers kunnen hun rijbewijs veilig en snel online verlengen via de website van de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW).
Eenmaal besteld, kan het document na twee werkdagen worden opgehaald bij een van de stadswinkels naar keuze. Een afspraak maken is dan niet nodig.

Hoe het werkt

Om het officiële document online te kunnen verlengen, is een goede pasfoto nodig. Een goede pasfoto moet bij een door de RDW-erkende fotograaf gemaakt worden. In Rotterdam zijn er vier erkende fotografen. Een overzicht van de fotografen staat
.
De fotograaf stuurt de pasfoto samen met de handtekening van de aanvrager naar de RDW. Die vergelijkt de foto met speciale software. Als de foto is goedgekeurd, dan kan het rijbewijs daarna online aangevraagd worden met DigiD.

Proef

Rotterdam doet samen met veertien andere gemeenten mee aan de landelijke proef. Deze test duurt minimaal een jaar. Daarna wordt bekeken of de actie verlengd wordt.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl