WEER

Het weer van woensdag: minder koud en meer zon

| Foto:
| Foto:
Na een waterkoude dinsdag loopt de temperatuur vanmiddag op naar 7 tot 8 graden. Het is minder koud en we krijgen ook steeds vaker de zon te zien. Er valt slechts een enkele lichte regenbui. De wind waait matig met windkracht 3 tot 4.
Vanavond zijn er brede opklaringen en in die opklaringen koelt het snel af tot rond of net iets onder het vriespunt. Plaatselijk kan het glad worden door bevriezing. Vannacht kan er dan ook nog eens mist ontstaan die kan aanvriezen. De temperaturen schommelen landinwaarts rond of iets onder het vriespunt en er staat weinig wind uit het zuiden.

Vooruitzichten

Morgenochtend is het plaatselijk mistig en lokaal kan het glad zijn door bevriezing. Het is overal droog en bewolking en zon wisselen elkaar een groot deel van de dag af. In de middag neemt het aandeel wolken vanuit het westen toe maar regen valt er nog niet. De middagtemperatuur loopt op naar ongeveer 4 graden en met een matige tot aan zee vrij krachtige zuidoostenwind kan het extra koud aanvoelen. Later in de avond volgt vanuit het westen regen.
Vrijdag houden veel plaatsen het tot in de avond droog maar is er wel veel bewolking aanwezig. Met 9 graden wordt het dan wel een stukje zachter buiten. Op zaterdag krijgen we te maken met een actieve storing die zorgt voor flink wat regen en wind. Op zondag valt de meeste neerslag pas in de avond en belanden we in de dubbele cijfers met een temperatuur van 11 graden. Ook de nachten worden vanaf dan flink zachter.
Kijk voor een uitgebreide weersverwachting op onze weerspagina.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl