112

Automobilist ernstig gewond na frontale botsing tegen boom | Caravan en auto zwaar beschadigd na ongeluk op de A20

Automobilist ernstig gewond na frontale botsing tegen boom in Dirksland
Automobilist ernstig gewond na frontale botsing tegen boom in Dirksland © AS Media
In dit artikel houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opvallende 112-nieuws uit onze regio van woensdag 6 december 2023.

Automobilist ernstig gewond na frontale botsing tegen boom in Dirksland

Een automobilist is woensdagavond ernstig gewond geraakt nadat hij frontaal tegen een boom is gebotst op de Westdijk in Dirksland. Dit meldt de politie. Het ongeluk gebeurde rond 20:30 uur. Het slachtoffer, een man van nog onbekende leeftijd, was niet aanspreekbaar en is naar het ziekenhuis vervoerd.
Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren, is nog niet bekend.

Caravan en auto zwaar beschadigd na botsing op de A20

Op de A20 richting Rotterdam nabij de afslag Maassluis heeft woensdagavond rond 19:30 uur een ongeluk plaatsgevonden. Een auto botste tegen een andere auto, die met een caravan reed. Hierbij raakte één van de auto's en de caravan zwaar beschadigd. Deze zijn weggesleept, laat de politie weten. Er zijn geen gewonden gevallen.
Bij een ongeluk op de A20 bij afslag Maassluis raakte een auto en een caravan zwaar beschadigd.
Bij een ongeluk op de A20 bij afslag Maassluis raakte een auto en een caravan zwaar beschadigd. © JBMedia

Kopstaartbotsing in Oud-Beijerland, drie lichtgewonden

Bij een botsing op de Kwakscheweg in Oud-Beijerland zijn woensdagavond drie mensen lichtgewond geraakt. De politie laat weten dat een auto op de auto ervoor botste, die vervolgens doorschoot en de auto daarvoor raakte.
De bestuurder van de achterste auto en twee inzittenden van de middelste auto raakten lichtgewond, zij zijn naar het ziekenhuis vervoerd en nagekeken.
De achterste twee auto's zijn weggesleept. De voorste auto had weinig schade.

Celstraffen geëist tegen verdachten mondkapjesfraude

Het Openbaar Ministerie heeft woensdag straffen geëist tegen vier verdachten uit Barendrecht, Bussum, België en Purmerend voor mondkapjesfraude. Ze verkochten in coronatijd een lading mondkapjes, die na de aanbetaling van 850 duizend euro nooit is geleverd.
Drie verdachten zouden zich schuldig hebben gemaakt aan oplichting. De man uit Barendrecht zou schuldig zijn aan het witwassen van een deel van het geld. Tegen hem wordt acht maanden cel geëist, waarvan twee maanden voorwaardelijk. De rechter doet over twee weken uitspraak.
Coronavirus
Coronavirus © Pixabay

15-jarige steekt leeftijdsgenoot bij Sparta-stadion

Bij een steekpartij in de Spartastraat in Rotterdam-Spangen is woensdagmiddag een 15-jarige jongen lichtgewond geraakt. Dit gebeurde voor het Sparta-stadion. Het slachtoffer hoefde niet mee naar het ziekenhuis.
De verdachte is een andere jongen van 15 jaar. De twee zouden ruzie hebben gehad. De verdachte is woensdagmiddag in zijn huis aangehouden.

Lichaam van 77-jarige vrouw in water gevonden in Zwijndrecht

De politie doet onderzoek na de vondst van een overledene in het Develpark in Zwijndrecht. Het lichaam werd in het water van de Develsingel gevonden. Het slachtoffer is een vrouw van 77 uit Zwijndrecht.
Het lichaam is uit het water gehaald. Het park is deels afgezet. De politie kon vooralsnog niets zeggen over de doodsoorzaak.

Brandweer Maassluis helpt bij met spoedkeizersnede

Een bijzonder verhaal uit Maassluis: de brandweer deelt op Facebook een bedankbriefje van twee kersverse ouders. Zij schrijven dat ze op donderdag 19 oktober mede dankzij de hulp en goede zorgen van de brandweer via een spoedkeizersnede twee gezonde jongens hebben mogen verwelkomen.
Volgens de ouders zei het ziekenhuis dat het héél anders had kunnen aflopen. "Hoe veelzijdig is ons werk? Als je dan zo'n leuk bedankje krijgt, weten we dat we het niet voor niets doen", schrijft de bandweer.
Het bedankbriefje dat de brandweer Maassluis van de ouders ontving.
Het bedankbriefje dat de brandweer Maassluis van de ouders ontving. © Facebook brandweer Maassluis

Proefrit met dure BMW eindigt in Arkelse sloot

Een proefrit met een peperdure auto is dinsdag in Arkel in een sloot geëindigd. De bestuurder raakte door onbekende oorzaak van de weg. Ambulancepersoneel heeft de bestuurder nagekeken, maar hij was ongedeerd.
De auto, een BMW M3 Competition, is zwaar beschadigd geraakt. De auto had bij de garage in Gorinchem een prijskaartje van 119.000 euro.
De dure auto belandde op zijn zijkant in de sloot
De dure auto belandde op zijn zijkant in de sloot © ZHZActueel

Meerdere ruiten gesneuveld bij explosie

Een huis in de Oosterdwarsstraat in Vlaardingen is dinsdagavond doelwit geweest van een explosie. Meerdere ruiten sneuvelden. Ook de pui raakte beschadigd. Volgens de politie waren de bewoners thuis, maar bleven zij ongedeerd. Er is nog niemand aangehouden voor de ontploffing.
Bij de explosie aan de Oostdwarsstraat in Vlaardingen sneuvelde meerdere ruiten
Bij de explosie aan de Oostdwarsstraat in Vlaardingen sneuvelde meerdere ruiten © MediaTV

Kinderen van 13, 14 en 15 opgepakt voor mishandelen meisje

De politie heeft in de Hoeksche Waard vier kinderen van 13, 14 en 15 jaar opgepakt voor de mishandeling van een meisje van 15. De mishandeling werd door een van de verdachten gefilmd en online verspreid. De verdachten komen uit Oud-Beijerland en Strijen.
Drie van de vier zijn inmiddels op vrije voeten. De vierde wordt voorgeleid bij de rechter-commissaris. De politie doet een oproep om de beelden van de mishandeling van het meisje niet verder te verspreiden.
(foto ter illustratie) | Foto:
(foto ter illustratie)

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl