112-NIEUWS

130 kilo illegaal vuurwerk gevonden in loods Capelle aan den IJssel | Automobilist die frontaal op boom klapte, is 57-jarige inwoner uit Herkingen

De automobilist is een 57-jarige man uit Herkingen
De automobilist is een 57-jarige man uit Herkingen © AS Media
In dit artikel houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opvallende 112-nieuws uit onze regio van donderdag 7 december 2023.

130 kilo illegaal vuurwerk gevonden in loods Capelle aan den IJssel

In Capelle aan den IJssel heeft de politie 130 kilo vuurwerk gevonden in een loods aan de Venkelbaan. Dit gebeurde tijdens een integrale bedrijven controle in Capelle Noord door de politie, gemeente en de milieudienst.
Het ging om zogeheten F2 siervuurwerk. Dit soort vuurwerk is toegestaan in Nederland, maar deze partij was uit België ingevoerd en dat is verboden.
130 kilo illegaal vuurwerk gevonden in loods Capelle aan den IJssel
130 kilo illegaal vuurwerk gevonden in loods Capelle aan den IJssel © Nieuws op Beeld

Oude vrouw slachtoffer babbeltruc

Een oudere vrouw is woensdag thuis beroofd van haar sieraden, iPad, bankpasjes en 800 euro. Ze werd slachtoffer van een babbeltruc. De vrouw uit Ridderkerk was gebeld door een persoon die zich voordeed als bankmedewerker van de Rabobank. Die vertelde haar dat criminelen bezig waren met het plunderen van haar bankrekening. Er zou al 1.900 euro zijn gepind. De bank zou de zoon van de vrouw al hebben ingelicht.
De vrouw kreeg het verzoek haar bankpassen klaar te leggen en haar sieraden in te pakken. De bezittingen zouden 'veilig' worden opgeborgen in een bankkluis. Alles werd even later opgehaald door een 'bankmedewerker'. De vrouw gaf op dat moment ook haar pincode af waarmee geld is gepind. De politie waarschuwt met klem dat een bank nooit belt of bij mensen thuis langskomt om pincodes, pasjes en andere kostbaarheden op te halen.

Automobilist die frontaal op boom klapte, is 57-jarige inwoner uit Herkingen

De man die woensdagavond met zijn auto frontaal tegen een boom botste bij Herkingen op Goeree-Overflakkee, ligt nog altijd zwaargewond in het ziekenhuis. Dat zegt de politie.
Het slachtoffer is een man van 57 uit Herkingen,. Hij heeft heeft meerdere gebroken ribben, botbreuken in zijn gezicht en ander inwendig letsel. Hij werd na het ongeval buiten kennis overgebracht naar het ziekenhuis.
Of de man met drugs of alcohol op achter het stuur zat, kan de politie nog niet zeggen. Dat wordt nog onderzocht.
Automobilist ernstig gewond na frontale botsing tegen boom in Dirksland
Automobilist ernstig gewond na frontale botsing tegen boom in Dirksland © AS Media

Explosie ontwricht gevel van huis in Schiedam

In Schiedam is in de nacht van woensdag op donderdag rond 03:00 uur een explosie geweest. Op dat moment was er volgens omwonenden zeker een persoon thuis. Die bleef ongedeerd. De burgemeester van Schiedam heeft het huis voor onbepaalde tijd gesloten.
De explosie was bij een huis in de Heelmeesterstraat. Op foto's is te zien dat de klap fors moet zijn geweest. De schade aan de gevel is groot, een deel van de pui werd eruit geslagen. Ook is te zien dat er binnen veel schade moet zijn.
Explosie ontwricht gevel van huis in Schiedam
Explosie ontwricht gevel van huis in Schiedam © JB Media
De buurvrouw is geschrokken. Ze vertelt dat ze rond 03:00 uur wakker werd van een enorme knal. "We zijn toen gaan kijken en zagen de schade, veel mensen. Wij begrepen dat de ketel was ontploft. Maar ja, je weet op zo'n moment niet wat er is, dus het is afwachten. Ik denk aan mijn buurvrouw, vind het verschrikkelijk voor haar."

Explosief gaat af bij huis in Numansdorp

De politie doet onderzoek naar een explosie in de Hoeksche Waard woensdagavond. Iets na 23:00 uur was er een klap te horen aan de Wethouder van der Veldenweg.
De woning raakte beschadigd, onder meer de zonnepanelen die op het dak liggen. De explosievenexpert van de politie en de recherche doen onderzoek. Er is niemand gewond geraakt bij de explosie.

Verwoestende brand in kerk in Rotterdam-Overschie

Een hevige brand heeft woensdagavond laat het kerkgebouw van de Nederlands Gereformeerde Kerk in Rotterdam-Overschie verwoest. De brand in de Oranjestraat brak rond 22:45 uur uit. De vlammen sloegen al snel uit het pand. Bij de brand kwam veel rook vrij. Niemand raakte gewond. Over de oorzaak is niets bekend.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl