112

'Gecrasht vliegtuig' bij Tiengemeten blijkt omgekeerde aanhanger in water

Hulpdiensten zijn massaal uitgerukt na de melding van een mogelijke vliegtuigcrash, het bleek loos alarm
Hulpdiensten zijn massaal uitgerukt na de melding van een mogelijke vliegtuigcrash, het bleek loos alarm © Rijnmond
Hulpdiensten zijn donderdag rond het middaguur massaal in actie gekomen na de melding van een mogelijke vliegtuigcrash bij het eiland Tiengemeten, gemeente Hoeksche Waard. Uiteindelijk bleek een omgekeerde aanhanger in het water te liggen.
De melding over een mogelijke crash kwam rond 11:30 uur binnen en was afkomstig van het eiland Tiengemeten. Een persoon op het eiland dacht wieltjes van een klein vliegtuigje boven het water te zien uitsteken. Mark van den Berg van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid. "We kregen de melding van een lokale boswachter. Die had de twee wielen boven water gezien."
De brandweer hield rekening met een vliegtuigje, omdat Tiengemeten in de aanvliegroute naar vliegveld Seppe bij Breda ligt. "Beter groot opschalen en achteraf denken 'het is niets', dan andersom."
Het bewuste onderstel van de aanhanger ligt inmiddels op het droge. | Foto:
Het bewuste onderstel van de aanhanger ligt inmiddels op het droge.

Hulpdiensten massaal opgeroepen

Onder de hulpdiensten die massaal uitrukten waren de brandweer en duikeenheden, een trauma- en reddingshelikopter, politie en de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij, de KNRM. Ambulances werden met het pontje overgezet naar het eiland. "Omdat het om een eiland gaat hebben we veel eenheden opgeroepen. We moesten die allemaal met het pontje overzetten. Bovendien is het een redelijk onherbergzaam gebied. Dus al met al heeft het wel een half uur geduurd. Onze helikopters hebben foto's gemaakt. Toen hebben we geconstateerd dat het om een grote aanhangwagen, een bakwagen gaat."
Hoe de bakwagen daar gekomen is en van wie die is, is niet duidelijk. De brandweer heeft nog korte tijd gezocht naar mogelijke slachtoffers, maar die zijn er niet.
Met helikopters werd gezocht
Met helikopters werd gezocht © MediaTV

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl