BUREAU RIJNMOND

Achtervolgde en bedreigde vrouw door man met mes durft niet meer alleen over straat

| Foto:
| Foto:
Nieuwe beelden van een man die een jonge vrouw ’s avonds op straat in Rozenburg bedreigt. Ze beleeft een hachelijk moment als ze vanaf haar werkplek naar haar woning in Rotterdam-Rozenburg loopt. Een man achtervolgt haar. Hij pakt haar vast en bedreigt haar met een mes. Nadat een auto met inzittenden toeterend stopt gaat de verdachte ervandoor. De vrouw raakt lichtgewond en ze is enorm geschrokken. Sindsdien durft ze niet meer alleen over straat.
Op zaterdagavond 29 april om circa 22.14 uur loopt het 19-jarige slachtoffer vanaf het restaurant waar ze werkt aan het Raadhuisplein naar huis. Ter hoogte van de Albert Heijn aan de Molenweg loopt een man haar tegemoet. In de Rozenstraat keert de man om en achtervolgt hij de vrouw op de Beukenlaan. Als zij haar pas versnelt doet de man dat ook.
Bij het licht van een woning draait ze zich plotseling om en dan komt de achtervolger met een groot mes in zijn hand op haar af. Ze wil weglopen maar de man slaat een arm om haar heen. De vrouw slaagt er echter in het mes te bemachtigen waarbij ze gewond raakt aan haar hand. Bovendien roept ze continu om hulp. Op dat moment rijdt de auto voorbij. De verdachte schrikt van het getoeter en als de inzittenden luidkeels opmerkingen maken vlucht hij richting de Abelenlaan. Het slachtoffer vertelt in Bureau Rijnmond dat ze waarschijnlijk dankzij die tussenkomst nog leeft.
De slanke verdachte is tussen de 1 meter 75 en 1 meter 80 lang en hij heeft donker haar en donkere ogen. Verder heeft hij een beginnend baardje. De man draagt die avond een donkerblauwe broek, een donkere hoodie en daarover heen een geelachtige of crèmekleurige bodywarmer. Hij draagt verder zwarte sneakers met een wit logo en witte zolen. Getuigen op de pont van Maassluis naar Rozenburg hebben een dronken, agressieve Pools sprekende man, die voldoet aan zijn signalement die avond gezien. Wie weet wie hij is?
Bel met de Opsporingstiplijn op 0800-6070. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl