BUREAU RIJNMOND

Gewonden, grote woningschade en ongerustheid in flatgebouw na brandstichtingen

Gewonden, grote woningschade en ongerustheid in flatgebouw na brandstichtingen
Gewonden, grote woningschade en ongerustheid in flatgebouw na brandstichtingen © Bureau Rijnmond
Gewonden en meerdere onbewoonbaar verklaarde woningen. Dat is de trieste balans van twee vermoedelijke brandstichtingen in een flatgebouw in Dordrecht. Door de enorme rookontwikkeling moeten bewoners als gevolg van rookvergiftiging worden behandeld in het ziekenhuis.
De eerste brand is op zondagavond 5 november om ongeveer 21.20 uur als een matras in het trappenhuis van het flatgebouw in brand wordt gestoken. De rookontwikkeling is fors en bewoners moeten door de brandweer worden ontzet met een ladder. Eén bewoner loopt rookvergiftiging op en moet zich laten behandelen in het ziekenhuis.
Op woensdagavond 8 november omstreeks 21.30 uur een aanzienlijk grotere brand in het complex, die begint in een aantal kelderboxen maar via het trappenhuis naar boven trekt. Een aantal bewoners vlucht in paniek naar het balkon, waarna ze met behulp van een ladderwagen van de brandweer worden bevrijd.
Daarna worden twee van hen naar het ziekenhuis vervoerd met rookvergiftiging. De schade is groot en de bewoners van de getroffen woningen kunnen voorlopig niet terug naar hun appartementen. De schrik zit er na deze brand ook bij de andere bewoners goed in en dus komt de politie graag in contact met mensen die iets hebben gezien, weten of aanvullende camerabeelden hebben.
Bel met de Opsporingstiplijn op 0800-6070. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl