CRIMINALITEIT

Nieuwe beelden van man die 19-jarige vrouw achtervolgt en met mes bedreigt in Rozenburg

Achtervolgde en bedreigde vrouw door man met mes durft niet meer alleen over straat
Achtervolgde en bedreigde vrouw door man met mes durft niet meer alleen over straat © Bureau Rijnmond
In Bureau Rijnmond zijn nieuwe beelden getoond van de man die afgelopen april een 19-jarige vrouw heeft bedreigd met een mes in Rozenburg. De vrouw raakt lichtgewond en ze is enorm geschrokken. Sindsdien durft ze niet meer alleen over straat.
Het is zaterdagavond 29 april. Een 19-jarige vrouw loopt vanaf haar werk, een restaurant aan het Raadhuisplein, naar huis. Op de Molenweg loopt een onbekende man haar tegemoet. "Hij liep niet helemaal rechtop, het leek een beetje alsof hij zichzelf, voorover gebogen, wilde verbergen", vertelt het slachtoffer in Bureau Rijnmond. "Toen ik net langs hem was gelopen, zag ik vanuit mijn ooghoek dat hij zich omdraaide en achter mij aankwam".
Als zij haar pas versnelt, doet de man dat ook. "Toen wist ik wel dat het fout zat. Ik begon steeds sneller te lopen, maar op een gegeven moment besloot ik te stoppen voor een rijtje huizen. De lichten stonden aan binnen, dus ik dacht: 'als er iets gebeurt, dan zitten er mensen binnen die kunnen helpen'."

Gered door een voorbijrijdende auto

Dit weerhoudt de verdachte er niet van om toe te slaan. Hij komt op haar af, met een mes in zijn hand. Ze wil weglopen maar de man slaat een arm om haar heen. Ze weet zich af te weren en raakt hierbij gewond aan haar hand.
Op dat moment rijdt een auto voorbij. Daarin zitten vrouwen die meteen zien dat er iets mis is. Ze toeteren en roepen naar de verdachte. Hij schrikt daarvan en vlucht richting de Abelenlaan.
Het slachtoffer vertelt in Bureau Rijnmond dat ze denkt dat ze dankzij die tussenkomst nog leeft. Ze heeft zich altijd veilig gevoeld in Rozenburg, maar dat gevoel is nu compleet verdwenen.
In Bureau Rijnmond worden beelden van de verdachte getoond. De slanke verdachte is tussen de 1 meter 75 en 1 meter 80 lang en hij heeft donker haar en donkere ogen. Verder heeft hij een beginnend baardje. De man droeg die avond een donkerblauwe broek, een donkere hoodie en daarover een geelachtige of crèmekleurige bodywarmer. Hij droeg verder zwarte sneakers met een wit logo en witte zolen.
Mogelijk heeft de man die avond de pont genomen van Maassluis naar Rozenburg. Getuigen op de pont hebben een dronken, agressieve Pools sprekende man gezien die voldoet aan het signalement.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl