FEYENOORD

Feyenoord zwijnt tegen FC Volendam en wint pas in blessuretijd

Santiago Gimenez maakt in blessuretijd de winnende treffer
Santiago Gimenez maakt in blessuretijd de winnende treffer © VK Sportphoto/Yannick Verhoeven
Feyenoord heeft op het nippertje puntenverlies voorkomen tegen FC Volendam. In De Kuip leek de ploeg van trainer Arne Slot af te stevenen op een 1-1 gelijkspel, maar diep in blessuretijd zorgde Santiago Gimenez voor de bevrijdende treffer. Het werd uiteindelijk ook nog 3-1.
Een sprint van vijftig meter, waarbij Yakuba Minteh twee tegenstanders zijn hielen liet zien, was het eerste moment waarop De Kuip opveerde. Santiago Gimenez verzuimde alleen om deze prachtige actie van zijn teamgenoot te promoveren tot doelpunt. In de dertiende minuut viel toch de gewenste, vroege openingsgoal. Quinten Timber rondde een prima combinatie af, waarmee hij in een druk strafschopgebied vrij werd gespeeld door Lutsharel Geertruida.
Quinten Timber maakt de openingstreffer van Feyenoord
Quinten Timber maakt de openingstreffer van Feyenoord © VK Sportphoto/Yannick Verhoeven
Feyenoord begon daarna aan een omsingeling van het doel van FC Volendam, maar tot grote kansen kwam het niet. Na een half uur viel uit het niets de gelijkmaker. Lequincio Zeefuik speelde Gernot Trauner in het zestienmetergebied knap uit en passeerde Bijlow. Daarvoor zag David Hancko er bij een luchtduel ook al niet goed uit. Het bleek de opmaat voor een heel moeizaam kwartier en tot de rust creëerde Feyenoord nauwelijks meer iets.
De spelers van FC Volendam vieren de gelijkmaker
De spelers van FC Volendam vieren de gelijkmaker © VK Sportphoto/Yannick Verhoeven
Feyenoord ging na de rust direct actief op zoek naar de voorsprong. Het leverde twee onbenutte mogelijkheden op voor David Hancko. Met drie vroege wissels probeerde trainer Arne Slot een treffer te forceren, maar de Rotterdammers liepen zich keer op keer vroegtijdig stuk op de muur van de nummer voorlaatst van de eredivisie. Het was opnieuw Hancko die voor het grootste gevaar van die fase zorgde met een afstandsschot, dat net over vloog.
Tekst gaat verder onder de video:

Bevrijding in blessuretijd

In de slotfase probeerde Feyenoord het wel: een hakje van Paixão, een knal van Wieffer, een scrimmage met Gimenez en een schot van Ueda leverden allemaal geen treffer op. In de zes minuten toegevoegde tijd viel eindelijk de winnende treffer. Santiago Gimenez kopte een voorzet van Dilrosun schitterend binnen. Het was zijn achttiende treffer van het seizoen. In de laatste minuut maakte Igor Paixão ook nog de 3-1 toen het doel leeg was, nadat de keeper van FC Volendam mee naar voren was gegaan.
Tekst gaat verder onder de video:
Arne Slot opgelucht na zege in blessuretijd: 'Eindelijk een gelukje'
Door de zege blijft Feyenoord stevig op de tweede plaats staan. Het verschil met nummer drie AZ is vijf punten. De Alkmaarders hebben wel een duel minder gespeeld. Koploper PSV won met 2-0 van sc Heerenveen en heeft tien punten meer.

Feyenoord - FC Volendam

13' 1-0 Quinten Timber
31' 1-1 Liquincio Zeefuik
94' 2-1 Santiago Gimenez
96' 3-1 Igor Paixão
Opstelling Feyenoord: Bijlow; Geertruida (81. Dilrosun), Trauner, Hancko en Lopez (57. Zerrouki); Wieffer, Timber en Milambo (57. Ueda); Minteh (66. Sauer), Gimenez en Ivanusec (57. Paixão).
Kijk hieronder naar de NOS-Sport samenvatting van Feyenoord - FC Volendam:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl