nieuws

Kindervuurwerk gered, Rotterdam trekt portemonnee

Er komt een tweede editie van het Nationaal Kindervuurwerk. De gemeente Rotterdam trekt de portemonnee, zodat de speciale kindervriendelijke vuurwerkshow bij de Erasmusbrug door kan gaan.
Lange tijd was onzeker of het Kindervuurwerk, gepland voor Oudejaarsavond om 19:00 uur, door kon gaan. Er waren te weinig sponsors en te weinig subsidie van de gemeente. De gemeente Rotterdam vindt de show echter zo belangrijk dat het tekort wordt gedekt door de stad, aldus organisator Fjuze.
Vorig jaar trok de show vijfduizend bezoekers. Het Kindervuurwerk bestaat uit minder luide knallen en meer siervuurwerk in een sprookjesachtige sfeer. In Sydney is het al jaren een traditie.
Het Kindervuurwerk duurt tot 19:10 uur en wordt afgestoken vanaf een ponton bij de Erasmusbrug. Veel kinderen zijn te jong om tot de jaarwisseling op te blijven, is de achterliggende gedachte.
Het vuurwerk is goed te zien vanaf het Willemsplein, bij de Spido en de Willemskade. Er is ook een speciaal evenemententerrein met plaats voor vijfduizend toeschouwers. Voor dat terrein kunnen gratis entreekaarten worden besteld.
Fjuze is ook partij achter het Nationale Vuurwerk dat al enkele jaren in Rotterdam wordt gehouden.