nieuws

Tachtig tips na aandacht voor Rotterdamse moordzaak

ROTTERDAM - De politie in Nederland en Groot-Brittannië heeft tachtig tips gehad naar aanleiding van een moord aan de Westersingel in 1990. Het programma Opsporing Verzocht besteedde dinsdag aandacht aan de zaak.
De Rotterdamse politie onderzoekt vijftig tips, maar kan niet zeggen of de gouden tip er tussen zit.
De zaak gaat om een dubbele moord: één moord had plaats in Londen, de andere in Rotterdam. Daarom besteedden deze week het Britse opsporingsprogramma Crimewatch en het Nederlandse Opsporing Verzocht aandacht aan de moord op een vrouw, wiens lichaam in 1990 in de Rotterdamse Westersingel werd gevonden.
Destijds kon de vrouw niet geïdentificeerd worden. Twee jaar geleden gebeurde dat wél. De vrouw bleek de 33-jarige Amerikaanse Melissa Halstead te zijn, die in 1990 in Amsterdam verbleef. De vrouw had eerder in Londen gewoond. Zij was een model en fotografe.
Mede naar aanleiding van die informatie werd er een zogenoemd Joint Investigation Team opgestart. In dat team zitten politiemensen van Scotland Yard en het Cold Case Team van de politie Rotterdam-Rijnmond.
De Westersingel-zaak vertoont grote gelijkenissen met een Britse zaak, waarbij in 2001 een vrouw dood werd gevonden in een Engels kanaal. Het ging om de prostituee Paula Fields. Van beide vrouwen ontbraken hoofd en handen. Het onderzoeksteam vermoedt dat de vrouwen door dezelfde dader zijn omgebracht.
De hoofdofficier van justitie in Rotterdam heeft een beloning van 20.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip in de zaak Melissa Halstead.
Foto's: de vermoorde Melissa Halstead