EXPLOSIE

Heel portiekblok na explosie onbewoonbaar

Schade na explosie in Spijkenisse
Schade na explosie in Spijkenisse © MediaTV
Door de schade van de explosie aan een portiekflat in Spijkenisse, kunnen vijftien bewoners niet terug naar hun huis. Door de enorme klap is de gevel van het trappenhuis onbetrouwbaar. Het is hierdoor niet veilig genoeg voor de bewoners om in hun woning te zijn. Het volledige portiekblok is voorlopig onbewoonbaar verklaard.
De explosie was rond 3 uur 's nachts aan de Lisstraat in Spijkenisse. Het explosief ging af op de eerste verdieping. De brokstukken zijn tot twintig meter van de flat terechtgekomen. De straat ligt bezaaid met glasscherven. Ook de raamkozijnen en een deel van de gevel zijn op straat beland.
Vier mensen moesten door ambulancepersoneel worden nagekeken. Een van hen had in het glas gestaan en had daardoor een wond aan zijn voet. De anderen hadden rook binnengekregen.

In een hotel

In totaal zijn acht woningen ontruimd. De vijftien bewoners werden na de explosie eerst opgevangen in een wijkcentrum. Later zijn ze door de woningcorporatie ondergebracht in een hotel.
De bewoners van de naastgelegen portiekflats hebben korte tijd buiten moeten staan, tot het veilig genoeg was om terug te keren naar hun woning.
Pas als de gevel van de portiekflat gerepareerd is, mogen de bewoners terug naar huis. Hoe lang dat gaat duren, is nog niet bekend. Naar de oorzaak van de explosie wordt nog onderzoek gedaan.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl