EXPLOSIE

'Explosies Schiedam waren bij huis crimineel René F. en huis van zijn moeder'

Explosie ontwricht gevel van huis in Schiedam
Explosie ontwricht gevel van huis in Schiedam © JBMedia
Schiedam is in twee dagen twee keer doelwit van een explosie geweest. De eerste keer ging het om het huis van René F. Hij zou de opdrachtgever zijn geweest van de vergismoord in Lansingerland. De tweede explosie was bij het huis van zijn moeder. Dat zeggen bronnen tegen Rijnmond.
De eerste klap klonk in de nacht van woensdag op donderdag rond 03:00 uur aan de Heelmeesterstraat. Vrijdagochtend vroeg was het raak aan de Burgemeester Van Haarenlaan. De politie onderzoekt of er een verband is tussen de explosies.
De burgemeester van Schiedam heeft het pand aan de Heelmeesterstraat gesloten, dat is het huis waar René F. zou wonen.

Celstraf

F. kreeg vandaag overigens te horen dat hij dertig maanden de cel in moet. Hij is veroordeeld voor betrokkenheid bij het optuigen van drugslabs in onder andere Ooltgensplaat en Achthuizen op Goeree-Overflakkee.
In die zaak heeft hij gezegd te weten dat hij op meerdere dodenlijsten staat. Daarom heeft F. met zijn verdediging procesafspraken met het Openbaar Ministerie gemaakt. Voor een iets lagere straf heeft F. beloofd niet in hoger beroep te gaan tegen zijn straf.

Vergismoord

Ook loopt nog een zaak tegen René F. rondom de vergismoord in Lansingerland in 2014. Hij zou de opdrachtgever zijn voor de liquidatie, waarbij per ongeluk de Berkelse Rob Zweekhorst op 1 januari 2014 werd gedood.
René F. zit op dit moment vast en was dus niet thuis.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl