DEMONSTRATIE

Ruim 100 actievoerders Extinction Rebellion blokkeren toegangswegen Rotterdamse haven

Demonstranten Extinction Rebellion
Demonstranten Extinction Rebellion © MediaTV
Actiegroep 'Herover de Haven' van Extinction Rebellion heeft vrijdagmiddag enkele uren twee toegangswegen naar de Europoort geblokkeerd. De demonstranten eisten dat de Rotterdamse haven verantwoordelijkheid neemt voor haar aandeel in de klimaatcrisis.
Zowel het kruispunt van de Merwedeweg en de Moezelweg, als het kruispunt van de Moezelweg en de Saarweg werd bezet door zo'n honderd actievoerders met spandoeken. Leuzen als 'Iedereen verdient een groene baan' en 'Schone lucht voor iedereen' waren daarop te lezen.
Zo ging het eraan toe bij de actie van Extinction Rebellion
Extinction Rebellion noemde het een protest tegen "de meest vervuilende haven van Europa". De actiegroep vindt dat de haven een centrale rol speelt in de klimaatcrisis en dat het te weinig doet om de klimaatdoelen te behalen.
Actievoerder Extinction Rebellion
Actievoerder Extinction Rebellion © MediaTV
De actiegroep roept het Havenbedrijf, de gemeente Rotterdam en de Nederlandse staat op om uiterlijk in 2030 de Rotterdamse haven fossielvrij te maken en te zorgen voor een eerlijke, groene transitie voor havenarbeiders.
Bij de demonstratie was politie aanwezig, maar agenten hebben niet hoeven in te grijpen. Aan het eind van de middag hebben de demonstranten vrijwillig een einde aan het protest gemaakt.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl