SPARTA

Sparta heeft voor Boëtius een contract voor een half jaar klaarliggen

Jean-Paul Boëtius op het trainingsveld bij Sparta
Jean-Paul Boëtius op het trainingsveld bij Sparta © Senna Rouwendal/Sparta Rotterdam
Jean-Paul Boëtius kan bij Sparta een contract tekenen dat hem tot het einde van het seizoen aan de Rotterdamse club verbindt. De voormalig speler van Feyenoord trainde bij Sparta mee om weer fit te worden en zou kunnen aansluiten bij de selectie in het komende half jaar.
Één van de gesprekspunten met Boëtius was zijn potentiële positie in het elftal. Boëtius speelde in Duitsland op het middenveld, maar begon in zijn carrière als vleugelspits. Op die plek lijkt Sparta de meeste behoefte aan versterking te hebben. Boëtius kan zich zo weer in de kijker spelen bij andere clubs richting het volgende seizoen.
Trainer Jeroen Rijsdijk is blij als de onderhandelingen met Boëtius definitief zijn afgerond. "Het is altijd een waardevolle versterking als iemand met een aantal jaar ervaring in de Bundesliga bij een club als Sparta meetraint."
"De afgelopen maanden moest hij eerst fit worden, omdat hij een fysieke achterstand had. Hij is nu steeds fitter aan het worden en het is altijd fijn als een ervaren kracht aan kan sluiten."

Koki Saito sluit in de winterstop weer aan

Jeroen Rijsdijk heeft hiermee steeds meer mogelijkheden in zijn selectie, ook komende zaterdag al, in het duel bij Ajax. Dan keert Arno Verschueren terug van een schorsing. Hij zal direct weer starten, verklapt de trainer in de voorbeschouwing met Rijnmond.
Tekst gaat door na de video.
Jeroen Rijsdijk blikt vooruit op Ajax-Sparta
In de winterstop haakt Koki Saito weer aan. Of hij daarna meteen klaar is voor de hervatting van de competitie zal nog moeten blijken. Verdediger Mike Eerdhuijzen zat vorig weekend tegen Heracles weer bij de selectie, nadat hij tot nu toe alle wedstrijd door een blessure moest missen. Zijn vervanger Tijs Velthuis draait een prima seizoen en dus moet Eerdhuijzen, naast wedstrijdfit worden, eerst ook wachten op een nieuwe kans.
Bekijk hieronder een gesprek met Tijs Velthuis over zijn goede seizoen bij Sparta. Tekst gaat verder onder de video:
Tijs Velthuis over zijn seizoen bij Sparta

Geen weerzien met Steijn bij Ajax

De wedstrijd tussen Sparta en Ajax had een bijzondere kunnen zijn voor beide trainers. Maar zoals bekend stelde Maurice Steijn bij Ajax dermate teleur dat hij al snel is ontslagen. Rijsdijk had recent nog contact met hem en vindt het jammer dat het niet tot een weerzien langs het veld bij een officiële wedstrijd komt.
"Natuurlijk zijn wij de afgelopen maanden vooral met onze eigen ploeg bezig geweest, Maurice bij Ajax en ik bij Sparta. In het begin heb je wel contact omdat je een jaar intensief hebt samengewerkt maar daarna ben je toch met jouw eigen groep bezig. Het is wel gek dat Maurice daar nu weg is, het had een heel mooi affiche kunnen zijn."
"Dat weerzien is nu niet het geval, dus wij moeten zorgen dat wij met Sparta een goede indruk achterlaten tegen een Ajax zonder Maurice."
De wedstrijd tussen Ajax en Sparta begint zaterdag om 18:45 uur en is live te volgen op Radio Rijnmond in een uitzending die om 18:00 uur begint.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl