LOKAAL

Crooswijkseweg moet weer veilig, gezellig en aantrekkelijk worden

De Crooswijkseweg moet weer veilig en gezellig worden
De Crooswijkseweg moet weer veilig en gezellig worden © OPEN Rotterdam
Dwars door de Rotterdamse volksbuurt Crooswijk loopt de Crooswijkseweg. De straat die vroeger met winkels, kroegen en gezelligheid behoorlijk levendig was, heeft nu te kampen met verkeersoverlast, hangjongeren en ongezelligheid.
Dat vinden niet alleen de bewoners en winkeliers maar ook de gemeente, zo meldt OPEN Rotterdam. Daarom is er kort geleden een kwartiermaker aangesteld. Ron van Gelder gaat namens de gemeente Rotterdam aan de slag om de Crooswijkseweg te upgraden, zoals dat zo mooi heet. Eerder heeft hij dat gedaan bij de West-Kruiskade en de Beijerlandselaan.
“De gezelligheid mis ik wel op de Crooswijkseweg”, zegt een voorbijganger voor de microfoon van OPEN Rotterdam. “Vroeger had je nog café’s hier, dan kon je nog eens even binnen lopen.” Ook Ali, eigenaar van supermarkt Ali Baba mist de gezelligheid: “Wij zitten hier ruim 17 jaar, vroeger was het een gezellige straat en werden er leuke activiteiten georganiseerd. De laatste zeven, acht jaar gebeurt er niets.”
De Crooswijkseweg lang geleden (1954)
De Crooswijkseweg lang geleden (1954) © Stadsarchief Rotterdam
Van Gelder komt de supermarkt binnen lopen en schudt Ali de hand: “Ik ben Ron van Gelder, ik ben nieuw hier en kom kennismaken.” Met een kop koffie praten de twee verder. Ali ziet de komst van de kwartiermaker wel zitten: “Als iemand het voortouw neemt en aanwijzingen geeft, dan kunnen de ondernemers met die ideeën aan de slag. Als ondernemers kunnen wij geen beslissingen en verantwoordelijkheid nemen, dus we hebben er wel een persoon bij nodig.”

Een plan en geld

Kwartiermaker Van Gelder gaat het komend half jaar aan de slag op de Crooswijkseweg: “Ik kom om te helpen er een veilige, aantrekkelijke straat van de maken”, legt hij uit. “Ik zorg dat er een plan komt en dat er ook geld voor dat plan komt.” Daarnaast zorgt de kwartiermaker voor de start van de uitvoering van die plannen.
“De meeste aandacht heb ik uiteindelijk voor wat de bewoners, ondernemers en eigenaren met elkaar van plan zijn. Van daaruit gaan we aan de slag om de dingen te bereiken die moeten worden bereikt”, besluit de net aangestelde kwartiermaker, die dus nu nog geen concrete plannen heeft voor een gezellige en veilige Crooswijkseweg.
Dit is een verhaal van onze mediapartner OPEN Rotterdam

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl