CHRISNATUURLIJK

Chris Natuurlijk van 9 december: Goed om te geven en te krijgen.

Wat leg je dit jaar onder de kerstboom?
Wat leg je dit jaar onder de kerstboom? © Pixabay
Wat leg je nu weer onder de kerstboom? In Chris Natuurlijk van 9 december hoor je vanaf 08:00 uur meer over duurzame cadeautjes. Verder neemt Chris Natuurlijk je mee in de groene (kerst)wereld van Trompenburg Tuinen, de wereld van kunstenaar en boer Werner Berg en de geschiedenis van een rooms-katholieke landarbeidersfamilie op Flakkee en in Rotterdam.
Wat leg je nu weer onder de kerstboom? Voor Jacqui Burger van Good to give is dat overduidelijk “iets dat goed is om te geven én om te krijgen.” Samen met trendscout Martiene Raven nam zij het initiatief voor de GOOD TO GIVE Pop Up Store, die nog tot en met dinsdag 12 december te vinden is aan de Mauritsweg in Rotterdam. “Deze winkel staat barstensvol met afval dat omgetoverd is tot vooral hele mooie cadeaus en creatieve oplossingen om de wereld groener en socialer te maken, zegt Burger. Alle producten hebben een verhaal, zoals de dierenbeeldjes gemaakt van op het strand in Kenia aangespoelde teenslippers.
Martiene Raven (l) en Jacqui Burger (r) in de Good to Give Pop Up Store in Rotterdam.
Martiene Raven (l) en Jacqui Burger (r) in de Good to Give Pop Up Store in Rotterdam. © Rijnmond

Groene vingers

In Trompenburg Tuinen is de traditionele groene kerstmarkt begonnen. Nog tot en met zondag 10 december heb je de tijd om iets moois en groens uit te kiezen. Oud-directeur Gert Fortgens tipt welk groen je het beste in huis haalt voor de juiste kerstsfeer. In Chris Natuurlijk haalt hij herinneringen op aan zijn tijd als directeur van deze groene long in Rotterdam en vertelt hij over Trompenburg Tuinen & Arboretum Rotterdam, het boek dat hij over de tuin in Rotterdam-Kralingen heeft geschreven.
Gert Fortgens, oud-directeur van Trompenburg Tuinen & Arboretum geeft tips voor het leukste kerstgroen uit de tuin.
Gert Fortgens, oud-directeur van Trompenburg Tuinen & Arboretum geeft tips voor het leukste kerstgroen uit de tuin. © Rijnmond

Boer en kunstenaar

De Oostenrijkse kunstenaar Werner Berg vertrekt in 1930 op 26-jarige leeftijd naar het afgelegen Karinthië in Oostenrijk waar hij boer én kunstenaar wordt. Een overzicht van zijn werk is nu voor het eerst in Nederland te zien, in het Chabotmuseum in Rotterdam. Chris Natuurlijk krijgt een rondleiding over Het leven als kunst – Werner Berg 1904-1981
Werner Berg - Paarden in de nacht - 1952
Werner Berg - Paarden in de nacht - 1952 © Werner Berg Museum Bleiburg (Oostenrijk).

Toen wij naar Rotterdam vertrokken

Schrijfster Margot Heijnsbroek vertelt over De wereld van mijn voormoeders, een boek over haar rooms-katholieke landarbeidersfamilie op Flakkee die begin twintigste eeuw naar Rotterdam vertrok. Het boek begint in 1851 op Flakkee en eindigt in 1959 in Rotterdam.
Margot Heijnsbroek vertelt zaterdag 9 december in Chris Natuurlijk over haar boek.
Margot Heijnsbroek vertelt zaterdag 9 december in Chris Natuurlijk over haar boek. © Rijnmond.

Zaterdag 9 december van 08:00 tot 09:00 in Chris Natuurlijk op Radio Rijnmond.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl