DIEFSTAL

Inbraak bierbrouwerij: voor tienduizenden euro’s aan spullen gejat maar 'gelukkig niet veel kapot gemaakt'

Brouwerij Vulcaanbier gedupeerd door inbraak
Brouwerij Vulcaanbier gedupeerd door inbraak © Omroep Vlaardingen
De makers van het Vlaardingse Vulcaanbier zijn gedupeerd door een inbraak in de brouwerij. Dieven zijn het pand afgelopen weekend ’s nachts binnen gegaan en hebben voor 10-duizenden euro’s aan spullen meegenomen.
"Ik heb hier nog de resten van het slot", laat bedrijfsleider Guido de Jong van de Vlaardingse brouwerij aan Omroep Vlaardingen zien. Het slot van het hek is vernield waarna de inbrekers de deur hebben ingebeukt. "De splinters liggen er nog", wijst De Jong.
Het werk gaat ondertussen door en De Jong is in deze tijd druk met het bezorgen van kerstpakketten. De inbraak is bij hem hard aangekomen: "Dat er iemand in je pand is en dat ze zo flauw zijn om dingen mee te nemen." Er zijn onder meer pinautomaten en gereedschap meegenomen. "We zijn aan het verbouwen, dus er lag allemaal gereedschap."
Bij de inbraak is veel gereedschap gestolen
Bij de inbraak is veel gereedschap gestolen © Omroep Vlaardingen

Cash weg

De inbrekers hebben het hele pand doorzocht, vertelt bierbrouwer De Jong: "Ze hebben alle kastjes en laden open gedaan. Helaas hebben ze uiteindelijk ook de sleutel van de kluis gevonden." Hij staat naast een grote, stevige kluis. "Deze jongen", zegt hij, "ze hebben er ook cashgeld uit gehaald."
Alles is dus doorzocht en er zijn waardevolle spullen verdwenen, maar De Jong is opgelucht dat er geen ravage is aangericht: "Je hoort ook wel eens dat ze bij inbraken veel slopen. Of dingen neergooien en echt een bende maken. Dat is hier gelukkig niet. Onze trots, een oude fles die hier gebotteld is tussen 1880 en 1900 is heel gebleven. Je moet er niet aan denken dat dat stuk gaat, die is niet te vervangen."

Steun en hulp

Lichtpuntje is ook de steun die de Vlaardingse bierbrouwer krijgt: "Ik begreep dat er een crowdfunding werd opgestart, dat weet ik niet precies want dan doen we niet zelf. Maar we krijgen heel veel reacties." Hoewel de inbraak negatief nieuws is, noemt De Jong het aantal steunbetuigingen fantastisch. "Echt uit alle uithoeken komen mensen, reageren mensen, appjes, op Facebook en Instagram, we krijgen heel veel berichten. Ook mensen die hulp aanbieden. Dus ja, het heeft ook wel weer een positieve kant dat mensen zeggen: 'We gaan jullie helpen'."
Dit is een bericht van onze mediapartner Omroep Vlaardingen

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl