FC RIJNMOND

Kramer tempert negativiteit rondom Feyenoord: ‘We moeten niet doen alsof het helemaal niks is’

Bart Nolles, Tom Beugelsdijk, Dennis van Eersel en Michiel Kramer in FC Rijnmond
Bart Nolles, Tom Beugelsdijk, Dennis van Eersel en Michiel Kramer in FC Rijnmond © Rijnmond
Met de hakken over de sloot won Feyenoord donderdagavond met 3-1 van FC Volendam. In FC Rijnmond gaat het over de mindere periode van FC Rijnmond. Volgens Rijnmond-analyticus Michiel Kramer is er geen sprake van een vormcrisis. ‘We moeten niet doen alsof het helemaal niks is.’
Door de late goal van Gimenez tegen FC Volendam voorkwam de Mexicaan dat Feyenoord voor de vijfde keer in acht wedstrijden niet won. Door het matige spel vroeg presentator Bart Nolles zich af of de Champions League uitschakeling en de nederlaag tegen PSV een mentale dreun is voor de ploeg van Arne Slot.
Rijnmond-verslaggever Dennis van Eersel wil daar niet in mee gaan. “De Europese uitschakeling is geen dreun; de nederlaag tegen PSV is een hardere tik.”
Tom Beugelsdijk, oud-speler van onder meer Sparta en FC Dordrecht, is het niet met hem eens. “Ik denk wel dat ze heel ziek zijn dat ze zijn uitgeschakeld in de Champions League. Je komt uit voor tegen Atletico, je krijgt thuis onnodige goals tegen en bij Lazio had je ook kunnen winnen. Dit was echt een kans om de volgende ronde te halen. Dus extra zuur dat ze het niet hebben gered.”
Dat Feyenoord momenteel minder makkelijk zijn wedstrijden wint, is volgens Michiel Kramer niet iets om zich zorgen over te maken. “We moeten niet doen alsof het helemaal niks is. Je staat weliswaar tien punten achter op PSV, maar dat zij alles hebben gewonnen is ook wel bijzonder natuurlijk.”

Timber in Oranje

Zoals vaker in de afgelopen periode viel Quinten Timber donderdagavond positief op. De middenvelder scoorde tegen Volendam de openingstreffer. “Heel knap dat hij de vervanger is geworden van Orkun Kökcü”, spreekt Van Eersel. “Er waren best wel wat twijfels rondom zijn scorend vermogen en in hoeverre hij een elftal aan de hand zou kunnen nemen. Nu laat hij voor het eerst zien wat er in zit en dat biedt veel potentie.”
Ook Kramer is positief verrassend hoe Timber de plaats inneemt van Feyenoords aanvoerder van vorig jaar. “Kökcü is echt een specialist qua traptechniek en tussen de linies passen. Timber moet het meer hebben van zijn kracht, maar nu laat hij zien dat-ie ook goals kan maken.” Ook een eventuele uitverkiezing in Oranje komt ter sprake. “Als Kenneth Taylor in het Nederlands elftal kan spelen, kan Timber het ook. Maar met een Ajax-shirt kom je nu eenmaal makkelijker in Oranje”, lacht Kramer.
Het mooiste Feyenoord-nieuws van vandaag was de contractverlenging van David Hancko. De Slowaakse verdediger tekende bij tot de zomer van 2028. Beugelsdijk geniet van Hancko. “Hij is zo’n geweldige verdediger. Hancko is snel, meedogenloos, kan goed tackelen, maar ook goed voetballen. Hij gaat na Feyenoord nog wel een paar stappen maken.”

Kansje voor Sparta bij Ajax

Beugelsdijk, die nog altijd hoopt op een club in het betaald voetbal en naar eigen zeggen topfit is, volgt zijn oude club Sparta nog op de fit. Hij is gecharmeerd van Tijs Velthuis, maar ziet de Kasteelclub zaterdagavond niet zomaar winnen bij Ajax. “Thuis heb je als Sparta zeker kansen, maar voetballen in de Arena is niet fijn. Dus het gaat lastig worden.”
Kramer verloor deze week met RKC nog van de Amsterdammers, maar geeft Sparta een klein kansje. “Hoe je het wendt of keert: Ajax wil nog altijd het Ajax-voetbal spelen. Dus ze zijn kwetsbaar in de omschakeling. Daar moet Sparta van profiteren.”

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl