EXCELSIOR

Rode kaart Zagré voorkomt stunt Excelsior bij FC Twente

Oostrom geeft rood aan Zagré
Oostrom geeft rood aan Zagré © Orange Pictures / Peter Lous
Een geweldig kwartier leidde tot een 2-0 voorsprong voor Excelsior bij FC Twente. Een rode kaart voor linksback Arthur Zagré kantelde de hele wedstrijd. De Tukkers walsten vervolgens over de Kralingers heen: 4-2.
Geen moment hoefden de supporters in de Grolsch Veste zich te vervelen tijdens de eerste helft, want er gebeurde meer dan genoeg. Vooral dankzij de bezoekers, want Excelsior kwam heel goed voor de dag in Enschede. Na negen minuten stuurde Redouan El Yaakoubi spits Troy Parrott de diepte in. De Ier bleef oog in oog met Lars Unnerstall heel koel en schoof uit een moeilijke hoek knap de 0-1 binnen.
Nog geen vijf minuten later werd het stadion stil, toen Sven Nieuwpoort de score verdubbelde. Een hoekschop van Julian Baas werd uiteindelijk door Nieuwpoort van dichtbij binnen gekopt. Het was de eerste goal van de verdediger in de eredivisie sinds 2014.

Zagré dupeert ploeg

Excelsior kwam niet in de problemen. Tot de 25e minuut toen een onbesuisde actie van Arthur Zagré de wedstrijd kantelde. De linksback kwam wild invliegen en zonder dat het zijn intentie was raakte hij Daan Rots, die in de lucht de bal probeerde aan te nemen. Daardoor zag het er heftiger uit dan dat het in werkelijkheid wellicht was, maar scheidsrechter Ingmar Oostrom trok wel de rode kaart.
Twente wisselde tweemaal en vlak voor ruste knikte Manfred Ugalde de aansluitingstreffer binnen. In de rust wisselde Joseph Oosting nog tweemaal en FC Twente voerde de druk op de Kralingers nog verder op. Niet alleen Excelsior had moeite met de druk, ook Oostrom floot niet de beste wedstrijd uit zijn loopbaan. Na een uur gaf hij FC Twente een discutabele strafschop, die Ricky van Wolfswinkel benutte: 2-2.
In het laatste half uur maakte Excelsior geen schijn van kans op een punt. Het hield lang stand, maar in de 80e minuut was het wederom Van Wolfswinkel die FC Twente op voorsprong schoot. Taha bepaalde de eindstand op 4-2. Excelsior gaat als elfde de eredivisie in, maar het is zeer waarschijnlijk dat het één of meerdere plaatsen gaat zakken dit weekend.

Derde nederlaag FC Dordrecht

Ook FC Dordrecht verloor een verre uitwedstrijd. In Venlo gingen de Dordtenaren met 3-1 onderuit. Na een half uur schoot Shiloh ’t Zand een geweldige vrije trap in de kruising, maar het was niet goed genoeg voor een overwinning.
Tien minuten later kopte Mihalis Kosidis de gelijkmaker binnen. Na rust schoot oud-Spartaan Rick Ketting de Limburgers op voorsprong. Oluwakorede Osundina schoot de bezoekers bijna op gelijke hoogte, maar Jan de Boer redde zijn inzet. De Dordtenaren namen steeds meer risico, maar uiteindelijk was het Levi Smans die VVV naar de 3-1 overwinning schoot en FC Dordrecht daarmee de derde nederlaag van het seizoen bezorgde. Exact halverwege de competitie bezet Dordt de negende plaats in de Keuken Kampioen Divisie.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl