nieuws

Ooltgensplaat murw na twee dodelijke verkeersongevallen in één week

nooltgensplaat30_03.transfer.cropresize.tmp.jpg
nooltgensplaat30_03.transfer.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - In Ooltgensplaat is met ongeloof gereageerd op de dood van de 55-jarige Lies van der Welle. De man werd maandag aangereden door een 63-jarige automobilist uit Oude Tonge.
Die zou het slachtoffer opzettelijk van zijn fiets hebben gereden. De automobilist zit nog vast. De politie wil niet zeggen of de man iets heeft losgelaten over een mogelijk motief.

Iedereen praat erover

In het doorgaans zo rustige Ooltgensplaat is alles anders. Twee doden binnen een week hebben het dorp op z'n kop gezet. Op straat is daar niet meteen wat van te merken, maar iedereen praat erover. Dinsdag is het 3-jarige jongetje begraven dat vorige week donderdag werd aangereden door een vrachtwagen. Maandag kwam daar de dood bij van de 55-jarige Lies van der Welle. Hij was een geboren en getogen Platenaar, de jongste in een gezin van twaalf kinderen, en bijna iedereen kende hem wel. Maar voor de camera wil niemand wat over het slachtoffer vertellen.

'Bizar en onbegrijpelijk'

Het dorp is mat en murw, zegt één van de inwoners. Mensen blijven thuis en praten erover bij de koffie. De aanslag op de heer Van der Welle is bizar en onbegrijpelijk. Er zou een langlopende vete zijn, maar niemand weet waar die over ging. Wel wordt verteld dat de man uit Oude Tonge al twee jaar een geschikt moment zocht om Van der Welle aan te vallen. Vorig jaar heeft hij dat ook al gedaan, hier op de Langeweg, waar Van der Welle werd aangevallen met een ijzeren staaf. Maar daarna zou het allemaal zijn uitgepraat en bijgelegd.
Maar dat lijkt dus niet zo te zijn. De vraag is nu of de verdachte speciaal van Oude Tonge naar Ooltgensplaat is gereden, of dat hij er toevallig langs kwam. In elk geval vond de aanrijding plaats op de Oudelandsedijk, waar Van der Welle elke dag een stukje fietste, en nabij zijn woning.