Ravage op A12 richting Rotterdam na ongeluk

Rond Utrecht is het op de snelweg A12 richting Rotterdam extra druk door een groot ongeluk met zeker twee vrachtwagens en een personenauto. Een van de vrachtwagens is van een transportbedrijf van zeecontainers in Rotterdam.

Bij het ongeval is de chauffeur van de groene vrachtwagen lichtgewond geraakt. Hij is voor de zekerheid ter controle naar het ziekenhuis gebracht, maar maakt het in tegenstelling tot zijn voertuig goed.

Personenauto

De aanrijding ontstond doordat tijdens een inhaalmanoeuvre een vrachtwagen in botsing kwam met een personenauto. In de personenauto zat een vrouw, zij is met de schrik vrijgekomen.

Door deze botsing trapten andere bestuurders hard op de rem. De bestuurder van de groene vrachtwagen kon niet op tijd remmen, waardoor hij achterop de andere vrachtwagen inreed.

Olie op de weg

De weg is afgesloten richting Rotterdam en Den Haag. Op de plaats van het ongeluk ligt rommel en olie. Het asfalt moet eerst worden schoongemaakt met een speciaal apparaat. Rijkswaterstaat verwacht dat de afsluiting tot in de avondspits gaat duren.

Verkeer richting Rotterdam of Den Haag kan omrijden via de A27 en A15. Op de A27 is de vertraging rond 15:30 uur al opgelopen tot dertig minuten.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: