112

Vlaardingse loodgieter opnieuw doelwit: verdacht pakketje voor deur woning aangetroffen

De EOD is ter plaatse om het pakket te onderzoeken
De EOD is ter plaatse om het pakket te onderzoeken © MediaTV
Aan de Gretha Hofstralaan in Vlaardingen is zaterdagavond een verdacht pakketje aangetroffen voor de deur van een woning. Volgens getuigen gaat het om de woning van de loodgieter die al meerdere keren het doelwit van aanslagen is geweest. Explosievenexperts van de politie en defensie hebben het pakket onderzocht en meegenomen.
Rond 21:20 uur kwam de melding bij de politie binnen dat er een verdacht pakketje werd aangetroffen in de straat. Daarop is het gebied afgezet en een groot deel van de straat ontruimd. Meerdere politiewagens, ambulances en brandweerwagens zijn ter plaatse.
Het Team Explosieven Verkenning (TEV) van de politie is opgeroepen om het pakket te onderzoeken. Ook de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) is opgeroepen, laat een woordvoerder van de politie weten.
De Gretha Hofstralaan is afgesloten terwijl de politie onderzoek doet
De Gretha Hofstralaan is afgesloten terwijl de politie onderzoek doet © MediaTV

Al vier keer raak

Eerder op de dag werd nog bekendgemaakt dat burgemeester Bert Wijbenga drie panden van de Vlaardingse loodgieter heeft gesloten. Dat gebeurde na een reeks van vier aanslagen waarbij twee pick-up trucks, een bedrijfspand en een huis werden getroffen.
Onder de gesloten panden valt ook de woning in de Gretha Hofstralaan waar zaterdagavond het verdachte pakketje werd gevonden. De kans dat de loodgieter daar zelf dus zaterdag was toen het pakketje werd neergelegd, is klein.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl