112-NIEUWS

Auto belandt in Hollandsche IJssel | Drie explosies in Rotterdam

Het voertuig raakte zwaar beschadigd
Het voertuig raakte zwaar beschadigd © Nieuws op Beeld
In dit artikel houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opvallende 112-nieuws uit onze regio van zondag 10 december.

Auto belandt in Hollandsche IJssel, bestuurder onderkoeld

Een voertuig is zondagavond door een onbekende oorzaak in de Hollandsche IJssel belandt. De melding van de auto te water in Capelle aan den IJssel werd om 18.07 uur gedaan. De brandweer was snel ter plaatse, maar de bestuurder was toen al uit het voertuig.
Een verslaggever laat weten dat buurtbewoners de man uit het water hebben gehaald, maar een woordvoerder van de brandweer kan dat niet bevestigen. Het slachtoffer is met onderkoelingsverschijnselen nagekeken door ambulancepersoneel. De auto van de man is behoorlijk beschadigd en moet door een berger worden weggetakeld.

Auto in water ontdekt

Tijdens een oefening van de brandweer is vanochtend een auto ontdekt in de rivier Lek. De wagen is bij Schoonhoven uit het water getakeld. Het is nog niet bekend hoelang die al in het water lag en hoe die daar terecht is gekomen. De politie doet daar onderzoek naar.

Drie explosies in Rotterdam: geen gewonden

In de nacht van zaterdag op zondag zijn er drie explosies geweest in Rotterdam, waar in alle gevallen geen gewonden zijn gevallen.
Rond middernacht werden bewoners aan de Heulstraat in Rotterdam-Noord opgeschrikt door een harde knal. Door de knal is er schade opgelopen aan wat brievenbussen. Een getuige zag volgens de politie twee jongens wegrennen.
De tweede was om 01:15 uur aan de Strevelsweg in de wijk Bloemhof. Voor de deur op straat ligt glas op de grond. Ook is er een gat in de deur geslagen.
De derde explosie was rond 02:10 uur aan de Ooltgensplaatweg in Pendrecht. De portiek van een woning en enkele ruiten zijn kapot gegaan door de harde klap. De straat ligt zo'n vijf minuten rijden bij de Strevelsweg.

Explosief aangetroffen bij Vlaardingse loodgieter

Aan de Gretha Hofstralaan in Vlaardingen is zaterdagavond een explosief aangetroffen voor de deur van een woning. Volgens getuigen gaat het om de woning van de loodgieter die al meerdere keren het doelwit van aanslagen is geweest. Explosievenexperts van de politie en defensie hebben het pakket onderzocht en meegenomen. Op de Watersportweg is het tot ontploffing gebracht.
Eerder die zaterdag werd bekendgemaakt dat burgemeester Bert Wijbenga drie panden van de Vlaardingse loodgieter heeft gesloten. Dat gebeurde na een reeks van vier aanslagen waarbij twee pick-up trucks, een bedrijfspand en een huis werden getroffen.

Explosie bij voordeur van woning

In de Fregatstraat in Dordrecht is zaterdagavond rond 20:30 uur een explosie geweest bij de voordeur van een woning. Daarbij zijn geen gewonden gevallen. Wel raakte de voorzijde van de woning flink beschadigd. Naast de deur is er ook een ruit gesneuveld. Het is niet bekend of de bewoners thuis waren op het moment van de knal.
De politie is een buurtonderzoek gestart. Van een verdachte ontbreekt nog ieder spoor. 'Niemand heeft van tevoren iets gezien of gehoord', vertelt de woordvoerder.
Het is niet de eerste keer dat de straat wordt opgeschrikt door een explosie. In de zomer gebeurde dat ook al. Of het nu weer om dezelfde woning gaat, kan de politie niet bevestigen.
Aan de Strevelsweg in een woning beschadigd geraakt na een explosie
Aan de Strevelsweg in een woning beschadigd geraakt na een explosie © MediaTV

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl