112-NIEUWS

Ravage bij chalet en portiekflat na explosies

De ingang van de galerijflat liep enorme schade op
De ingang van de galerijflat liep enorme schade op © MediaTV
Zondagavond en maandagochtend zijn er twee explosies geweest in Brielle bij een galerijflat en een campingchalet. In beide gevallen werd veel schade veroorzaakt. Voor zover bekend zijn bij de explosies geen gewonden gevallen en zijn er ook nog geen verdachten aangehouden.
Het begon zondagavond aan de Ommeloop. Daar is rond 22:40 uur de ingang van een galerijflat zwaar beschadigd bij een explosie. De knal was zo hard dat de brievenbussen en ruiten van de ingang uit de gevel zijn geslagen. Zelfs de pui liep forse schade op. Niemand raakte gewond. In het complex zouden veel ouderen wonen.
De politie is ter plaatse gekomen om buurtonderzoek uit te voeren. Voor zover bekend is er voor de explosie nog geen verdachte aangehouden.

Explosie bij campingchalet

Op maandagochtend, slechts enkele uren na de eerste explosie, was het voor de tweede keer raak. Ditmaal op een campingterrein aan de Rochus Meeuwiszweg. Rond 04:30 uur 's ochtends was er een explosie bij een chalet. Daardoor raakte de gevel en meerdere ruiten beschadigd.
Voor zover bekend waren de bewoners van het chalet thuis toen de knal plaatsvond. Zij zouden niet gewond zijn geraakt, maar wel erg geschrokken. De forensische opsporing van de politie is ter plaatse.
Het chalet liep forse schade op
Het chalet liep forse schade op © MediaTV

Ingang galerijflat vernietigd door explosie

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl