WEERBERICHT

Het weer van vandaag: wisselvallig en zacht

Het weer van maandag 11 november
Het weer van maandag 11 november © Rijnmond
Vanochtend is het bewolkt met eerst perioden met regen. Vanmiddag laat de zon zich soms zien en kan er een enkele bui vallen. De temperatuur verandert de rest van de dag nauwelijks; het was vanochtend 10 graden en zo zacht blijft het ook vanmiddag.
De zuidwestenwind waait aanvankelijk nog vrij krachtig tot aan zee krachtig of hard, windkracht 5 tot 7. In de eerste helft van de ochtend bestaat er ook nog kans op zware windstoten tot 80 km/u. Vanaf de tweede helft van de ochtend neemt de wind in kracht af. Vanmiddag staat er een matige tot langs de kust vrij krachtige westenwind, windkracht 4 of 5.
Vanavond en vannacht is het wisselend bewolkt en kan er plaatselijk nevel of mist ontstaan. Verder blijft de kans op een bui bestaan en koelt het niet veel verder af dan tot ongeveer 5 graden. De wind komt eerst uit het westen en draait in de nacht naar het zuiden, waarbij deze geleidelijk verder afneemt in kracht.
Morgen is het grijs met aanvankelijk plaatselijk nevel of mist en blijft het in eerste instantie droog. In de middag trekken er vanuit het zuidwesten buien over de regio. De maximumtemperatuur wordt ongeveer 9 graden en er staat een matige wind uit het zuidoosten, windkracht 3 of 4.

De vooruitzichten

De komende dagen blijft het op woensdag bewolkt met enkele buien. In de tweede helft van de week is het grijs en overwegend droog. Op vrijdag kan de zon soms even tevoorschijn komen. De maximumtemperatuur ligt rond de 8 graden, maar op donderdag is het met 5 graden tijdelijk wat kouder. Verder is er voorlopig totaal geen uitzicht op winterweer!

Gemiddelde Rotterdam Airport

Tussen 11 en 20 december bedraagt de gemiddelde maximumtemperatuur 7,0 graden en de minimumtemperatuur 1,7 graden. Er valt gemiddeld 25,3 mm neerslag.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl