VERKEER

Drukte op de weg zorgt voor veel files en flink wat extra reistijd

Drukte bij knooppunt Terbregseplein
Drukte bij knooppunt Terbregseplein © Rijkswaterstaat
Het is maandagochtend druk op de weg, en dat levert aardig wat files en heel wat extra reistijd op. Met name op de A16 en A20 staat het verkeer flink vast.
De ergste vertraging was te vinden op de A16, tussen Hendrik-Ido-Ambacht en knooppunt Terbregseplein. In de richting van de A20 stond daar 12 kilometer file als gevolg van een ongeluk. De verbindingsweg was dicht, en dat leverde ruim drie kwartier extra reistijd op. Rond 08:30 uur rijdt het verkeer daar weer normaal.
Op de A20 stond het op meerdere plekken vast. Tussen Nieuwerkerk aan den IJssel en knooppunt Terbregseplein stond 8 kilometer file door een ongeluk. De extra reistijd bedraagde zo'n halfuur. Die file is om 08:30 uur verholpen. Er zijn nog wel files tussen knooppunt Kethelplein en Rotterdam-Crooswijk en knooppunt Gouwe en Rotterdam-Noord. De extra reistijd varieert tussen de 10 en 20 minuten.
Ook op de A27 (Utrecht->Breda) is het druk, door een ongeluk bij Hank, in Noord-Brabant. Vanaf Noordeloos is er meer dan een uur vertraging. De linkerrijstrook is dicht. De ANWB raadt aan om om te rijden via de A2.
Op de A15, tussen Sliedrecht-West en Gorinchem, staat 12 kilometer file. Daar is de extra reistijd een kwartier.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl