nieuws

Ministerie en Universiteit: 'Rapport geoloog over CO2-opslag onder de maat'

C5001m.cropresize.tmp.jpg
C5001m.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - Het ministerie van Economische Zaken en de Universiteit van Utrecht vinden een rapport van de Rotterdamse geoloog Van der Gaag over de ondergrondse opslag van CO2 'onder de maat'.
Het rapport kwam afgelopen zondag aan de orde in het tv-programma Zembla, over de opslag van CO2 onder Barendrecht. De universiteit betwist de werkwijze van het onderzoeksbureau. "De analyses voor de conclusies ontbreken. Hij heeft zich niet aan de onderzoeksopdracht gehouden", zo stelt de universiteit.
In de uitzending zei geoloog Van der Gaag, dat hij op verzoek van zijn opdrachtgevers kritische delen uit het rapport had verwijderd. Verder was het rapport nooit naar de Tweede Kamer gestuurd.
De opdrachtgevers waren de ministeries van Economische Zaken en VROM. De Universiteit van Utrecht besteedde het onderzoek uit aan het bureau van Van der Gaag.
In een reactie spreekt Van der Gaag de lezing van Economische Zaken en de Universiteit van Utrecht tegen. Hij stelt de universiteit hem er nooit op heeft gewezen dat ze het oneens was met zijn werkwijze. Van der Gaag: ,,Het ministerie en de universiteit zijn groot en wij maar een kleine speler. Daarvan worden we nu de dupe.''
foto: de Rotterdamse geoloog Van der Gaag