nieuws

Pr-stunt achter rood uitgelichte gebouwen in Rotterdam

Het rode licht dat zich als een lopend vuurtje door Rotterdam beweegt, blijkt een reclamestunt te zijn. Het bedrijf MustSee heeft met de rode verlichting de aandacht willen vestigen op een app voor toeristen die dinsdag wordt gelanceerd.
De afgelopen weken werden allerlei Rotterdamse gebouwen rood uitgelicht, zoals de Euromast, Erasmusbrug de Laurenskerk en de Kunsthal. Maar ook een rij bomen op Katendrecht en het Eiland van Brienenoord stond in de rode schijnwerpers.
De actie blijkt te hebben gewerkt. Op internet werd druk gespeculeerd wat de betekenis van het rode licht was. Het blijkt dus de aankondiging van een app te zijn.
Lees meer: Het is rood en trekt als een lopend vuurtje door Rotterdam
"Op een gegeven moment zaten bijna honderd mensen in Rotterdam in het complot over de verlichting", zegt Maikel Coomans, hoofdredacteur van MustSee. "Je wil het eigenlijk niet verklappen, want je wil de illusie niet kapotmaken."
"Het was geheim, het was heel simpel en heel respectvol. Ik vond het ook een beetje chique", vertelt Madje Vollaers over de rode verlichting. Zij heeft dit project bedacht.

Gids

De app fungeert als virtual reality gids en vertelt mensen wat ze van Rotterdam gezien moeten hebben. Daarbij wordt rekening gehouden met hun voorkeuren.
Gebruikers krijgen informatie, foto's, video's en een routebeschrijving van alle aanbevolen objecten. Ook de minder bekende objecten van Rotterdam, zoals een atoombunker bij de Kunsthal, worden meegenomen door de app.
De skyline van Rotterdam wordt dinsdagavond nog één keer rood verlicht. "De Erasmusbrug, Euromast, Katendrecht, Veerhaven en Ahoy doen mee. We hopen ook nog op één speciaal object: De Kuip."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl