nieuws

Uitgekleed KCC goed van start in Korfbal League

KCC/SO Natural-DVO/Accountor was vorig seizoen dé kelderkraker van de Korfbal League. De thuisploeg handhaafde zich toentertijd nipt door een miraculeuze ontsnapping. Beide teams troffen elkaar afgelopen zaterdagavond weer op het hoogste niveau van Nederland.
En alsof de duivel ermee speelt: bij DVO zijn nu Gertjan Meerkerk en trainer Richard van Vloten actief. Zij hadden een belangrijk aandeel in de handhaving van KCC, maar Meerkerk en Van Vloten zijn dit seizoen een grote concurrent voor de ploeg uit Capelle aan den IJssel. DVO kon echter niet winnen in sporthal Schenkel. Een 'uitgekleed' KCC zegevierde, enigszins verrassend, met 25-21 tegen DVO.
Naast Meerkerk vertrok ook Christian Dekkers bij KCC. Zij waren vorig seizoen verantwoordelijk voor 223 doelpunten. Erik Wolsink, de nieuwe coach van KCC, maakt zich daar echter niet heel druk om: "Uiteindelijk heb ik gekeken naar de spelers die ik wel tot mijn beschikking heb. Ik heb de inschatting gemaakt dat die kwaliteit voldoende is om een mooi jaar te pakken."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl