nieuws

Gevoelige documenten Schiekadeblok blijven geheim

Het Schiekadeblok
Het Schiekadeblok
Documenten met mogelijk belangrijke informatie over de grondtransactie van het Schiekadeblok blijven geheim. Dat hebben de dertien fractievoorzitters van de Rotterdamse gemeenteraad en de burgemeester donderdag besloten.
Het gaat om documenten die gebruikt zijn door de Rekenkamer bij een onderzoek over de gevolgen van de aankoop van grond tussen het Schiekadeblok en het Centraal Station om daar nieuwbouw te kunnen realiseren.
Het rapport van de Rekenkamer dat zich richt op het miljoenenverlies van de gemeente op de aankoop van de grond tussen het Schiekadeblok en Rotterdam Centraal Station wordt volgende maand wel gepubliceerd. Dat gebeurt zonder deze stukken.
De publicatie van het rapport hangt al ruim een jaar boven de markt. 20 september besloot de gemeenteraad een advocaat te laten beoordelen of de onderliggende stukken van het rapport openbaar gemaakt kunnen worden. Die advocaat adviseerde in oktober de stukken geheim te houden.

Parkeergarage

In 2009 kocht de gemeente de grond voor 52 miljoen euro van projectontwikkelaar LSI. Op de plek zou een toren van 200 meter hoog verrijzen en een parkeergarage.
De gemeente ging uiteindelijk voor miljoenen het schip in doordat nooit is gebouwd. De gemeente probeerde vastgelopen bouwprojecten met hun financiële steun uit het slop te trekken.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl