nieuws

'Beloftenderby' eindigt in remise

godee.cropresize.1.cropresize.tmp.jpg
godee.cropresize.1.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - De stadsderby tussen Jong Sparta en Jong Feyenoord/Excelsior in de eredivisie voor beloftenelftallen in 1-1 geëindigd. De doelpunten op Het Kasteel vielen pas in de 89ste en 90ste minuut.
Jong Feyenoord nam één minuut voor tijd een 0-1 voorsprong door een treffer van Mitchell Schet. Aan zijn actie leek een overtreding op Jami Jaliens vooraf te gaan, maar de scheidsrechter liet het doorgaan.
Jaliens speelde een ongelukkige wedstrijd, want in de eerste helft miste hij een strafschop. In de 93ste minuut kreeg Jong Sparta opnieuw een strafschop, Joey Godee (foto) zorgde voor de late gelijkmaker.
Opmerkelijk bij de wedstrijd was de wissel van Feyenoord-verdediger Bart Schenkeveld. Aanvankelijk weigerde hij het veld te verlaten. Vervolgens liet hij in woord en gebaar blijken het niet eens te zijn met de wissel.
Jong Sparta verzuimt te profiteren van het puntenverlies van koploper Jong Ajax en staat daarom met 40 punten achter de Amsterdammers op de tweede plaats in de eredivisie. Ajax heeft 41 punten. Jong Feyenoord/Excelsior staat op de achtste plaats en heeft 32 punten.