nieuws

Kick Out Zwarte Piet boos om toegewezen plek bij de intocht

Protest Kick Out Zwarte Piet
Protest Kick Out Zwarte Piet © Bart Maat (ANP
De anti-Zwarte Pietbeweging Kick Out Zwarte Piet (KOZP) is het niet eens met de aangewezen protestlocatie in Rotterdam tijdens de intocht van Sinterklaas. De actiegroep die tegen het zwart geschminkte hulpje van de goedheiligman is, vindt dat de betogers op deze plekken niet goed zichtbaar en hoorbaar zijn.
De gemeente Rotterdam heeft twee protestvakken geregeld, op 135 meter van het podium waar Sinterklaas zaterdag arriveert. Dat is aan de Zalmstraat/Gedempte Zalmhaven.
"De opstelling is zodanig dat men tegen de ruggen van het publiek aankijkt en mogelijk zelfs geblokkeerd wordt door geparkeerde bussen. De aangewezen plek belemmert 'hoorbaarheid en zichtbaarheid' van de boodschap van bezorgde burgers", zegt KOZP.
KOZP zegt dat ze nog in gesprek zijn met de gemeente Rotterdam over een oplossing. De gemeente Rotterdam laat weten dat er van KOZP geen mededeling over vakken is gekomen.

Dordrecht en Maassluis

Ook in Dordrecht en Maassluis zijn demonstraties gepland. KOZP wilde in Dordrecht meelopen met de stoet, maar dat is door burgemeester Kolff verboden. Ook daar komt nu een speciaal protestvak. Hetzelfde gebeurt in Maassluis.
De burgemeesters Aboutaleb, Kolff en Haan staan in nauw contact met elkaar over het verloop van de intocht.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl