nieuws

Bewoners Rotterdam-West moeten woning uit voor renovatie

balkendelfshaven2.cropresize.tmp.JPG
balkendelfshaven2.cropresize.tmp.JPG
ROTTERDAM - Bewoners en ondernemers in de Rosier Faassenstraat in Rotterdam-West moeten hun huis of bedrijfruimte dit jaar voor zeker drie maanden verlaten voor een noodreparatie.
Vijftien jaar geleden is het woonblok compleet gerenoveerd, maar nu al roesten de toen aangebrachte stalen draagbalken in de plafonds van de winkels. ComWonen, de eigenaar van het woonblok, ondekte de problemen bij een routine-inspectie. Het is nog steeds niet duidelijk hoe de roestvorming is ontstaan.
Deze zomer zullen de eerste bedrijven en huishoudens hun woonruimte moeten verlaten. De bewoners krijgen een noodwoning toegewezen. Voor de bedrijven zal vervangende winkelruimte of een opslag gezocht worden. Ook krijgen de gedupeerden een geldbedrag als compensatie.
ComWonen breekt de plafonds van de winkels open en onderzoekt dan hoe erg de roestvorming is. Dat onderzoek moet dan ook uitwijzen wat er verder moet gebeuren. Dat kan behandeling van de huidige stalen draagbalken zijn of zelfs vervanging. Het onderzoek en de reparatie moeten snel beginnen omdat als er niets zou gebeuren er op termijn sprake kan zijn van instortingsgevaar. De stalen draagbalken vormen de draagvloer voor de boven de winkels gelegen woningen.
Direct na de bouwvak wordt met de renovatie gestart. Als alles volgens planning verloopt is het laatste pand in april volgend jaar klaar.