Gestolen Kunsthal-Picasso mogelijk teruggevonden in Roemenië

In Roemenië is na een anonieme tip mogelijk de Picasso gevonden die in 2012 uit de Kunsthal in Rotterdam werd gestolen. Het doek is vrijdagavond in de Nederlandse ambassadeurswoning in Boekarest overhandigd aan het Roemeense Openbaar Ministerie, zo zegt de Nederlandse ambassadeur Stella Ronner in Roemenië tegen de NOS.

Of het inderdaad om het gestolen werk Tête d'Arlequin gaat, moet uit onderzoek blijken. Het doek is gevonden door de uit Roemenië afkomstige en in Nederland woonachtige schrijfster Mira Feticu. Zij publiceerde in 2015 een boek over de roof.

In oktober 2012 werden zeven schilderijen uit de Kunsthal gestolen. Lang werd aangenomen dat alle schilderijen verbrand waren. In de asresten van de oven van de moeder van de hoofdverdachte werden sporen van verf gevonden die gebruikt werd ten tijde van Matisse, Picasso en Monet.

Tien dagen geleden ontving Feticu op haar werk een anonieme brief. Daarin stond dat het werk van Picasso was verstopt in Roemenië. Onder een boom in het dorp Greci werd inderdaad een pastelkrijttekening in een plastic map gevonden. 

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Rotterdam
Deel dit artikel: