Aanhouding in zaak vergismoord Berkel

Een 51-jarige Schiedammer is dinsdagochtend opgepakt voor betrokkenheid bij de dood van Rob Zweekhorst. De aangehouden verdachte is René F., dat bevestigt zijn advocaat.

De aanhouding is volgens de politie het resultaat van een onderzoek 'dat nooit heeft stilgelegen'. Zweekhorst werd op 1 januari 2014 slachtoffer van een persoonsverwisseling. Hij werd doodgeschoten toen hij zijn honden uitliet vlakbij zijn woning in Berken en Rodenrijs.

De kogels waarmee Zweekhorst vermoord werd, waren waarschijnlijk bedoeld voor iemand die moest boeten voor het verloren gaan van een lading drugs. 

Volgens drugsverdachte Dennis van den Berg had hij het eigenlijke slachtoffer moeten zijn. Hij verklaarde eerder dat een andere drugsverdachte, René F., de opdrachtgever zou kunnen zijn geweest. 

Er werd een beloning uitgeloofd van 15 duizend euro voor de gouden tip in deze zaak. Na de aanhouding van de Schiedammer is deze beloning nog steeds van kracht, als iemand informatie heeft die de zaak rond kan maken.

Advocaat Ed Manders van René F. wil op dit moment niets reageren op de arrestatie. "Hij zit in beperkingen. Ik kan niets zeggen." Als een verdachte in beperkingen zit, mag hij niet met de buitenwereld praten, behalve met zijn advocaat.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Rob Zweekhorst Dennis van den Berg
Deel dit artikel: