nieuws

Heerema verkoopt werf in Zwijndrecht

Constructiebedrijf Heerema wil af van zijn kantoor en werf in Zwijndrecht. Voor de werf is inmiddels een potentiële koper gevonden, maar het kantoor aan de Noordweg sluit wel de deuren.
Er komen al enige tijd te weinig orders binnen bij Heerema Fabrication Group (HFG) en de winstmarges zijn te klein. Daarom is besloten om de activiteiten op de locatie in Zwijndrecht en Hartlepool (Verenigd Koninkrijk) af te stoten. De Heerema Fabrication Group behoudt wel de werf in Vlissingen, waar onder meer onderstellen voor boorplatforms worden gemaakt.
Voor de werf in Zwijndrecht is het Italiaanse industriële concern Rosetti Marino de mogelijke koper. De 75 tot 80 mensen die nu op de werf werken in Zwijndrecht, worden waarschijnlijk meeverkocht. Door de sluiting van het hoofdkantoor van HFG vervallen daar wel zestig banen.
"We willen als vakbond natuurlijk wel afspraken maken over de toekomst met de koper én verkoper", zegt Piet Verburg van CNV. "Waarom ziet de koper bijvoorbeeld wel brood in het bedrijf en Heerema zelf niet meer?"
"Voor de mensen die weg moeten, zullen we met een sociaal plan aan de slag gaan. Voor de mensen die blijven en meegaan naar de koper, willen we goede afspraken met de koper maken."
“We zijn ons ervan bewust dat de voorgenomen desinvestering bijzonder ingrijpend is voor onze collega’s op ons hoofdkantoor in Zwijndrecht”, zegt CEO Koos-Jan van Brouwershaven van HFG. “We zullen ons dan ook tot het uiterste inzetten om hen in deze moeilijke fase te begeleiden.”

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl