Raadsmeerderheid Rotterdam voor sloop Tweebosbuurt

Een ruime meerderheid van de Rotterdamse gemeenteraad stemt volgende week in met de sloop- en renovatieplannen van Vestia voor de Tweebosbuurt in Rotterdam-Zuid.

Het stadsbestuur wil daar bijna 600 woningen slopen. Er komen 374 woningen voor in de plaats, waarvan 130 sociale huurwoningen.

De coalitiepartijen lijken net als Leefbaar Rotterdam in te stemmen met de plannen, blijkt uit een commissievergadering woensdag. Volgende week donderdag stemt de gemeenteraad over de plannen.

Wel komen partijen met moties om de plannen aan te passen. ChristenUnie/SGP wil met een motie de garantie dat gewortelde mensen, die al heel lang in de wijk wonen, kunnen terugkeren in de wijk. Ook wil de partij dat die mensen na de sloop en voor de nieuwbouw in de buurt kunnen blijven wonen. Ook de PvdA en GroenLinks scharen zich achter dit plan.

Achter de schermen is nog veel overleg over moties, om de plannen te verzachten, laten coalitiepartijen weten.

Tijdens de commissievergadering lieten verschillende bewoners hun onvrede over de plannen blijken. "Dit voelt als een deportatie. Ik word na 31 jaar in dezelfde woning de wijk uitgejaagd", zei bewoner Nettie de Monte.

Oppositiepartijen Denk, Nida en SP pakten GroenLinks en PvdA stevig aan. "Ik hoor een PvdA die door de pomp is gegaan. U voert VVD-beleid uit", zei raadslid Van Baarle van Denk.

Volgende week donderdag beslist de gemeenteraad definitief over de plannen voor de Tweebosbuurt.

Protest

De afgelopen weken hebben inwoners van de Tweebosbuurt meerdere keren geprotesteerd door de bewoners. Ook waren er meerdere bewonersbijeenkomsten (met politici). 

Elke bewoner van de Tweebosbuurt rkijgt zesduizend euro verhuisvergoeding en een urgentieverklaringMeer over dit onderwerp:
Nieuws Politiek010 Rotterdam-Zuid
Deel dit artikel: