Driehonderd kinderen begeleiden Lee Towers met kerstsongs

Lee Towers is dit jaar special guest bij de feestelijke start van de kerstperiode in Rotterdam. Hij gaat vrijdag 7 december samen met driehonderd Rotterdamse kinderen kerstliedjes ten gehore brengen. Traditiegetrouw begint de kerstperiode met het ontsteken van de kerstboomlichtjes door Burgemeester Aboutaleb, op het Stadhuisplein.

Sinds 2011 zorgt de Rotterdamse muziekmethode ZangExpress jaarlijks voor kinderkoren bij de feestelijke start. Op 7 december wordt er een recordaantal van driehonderd kinderen bij elkaar gebracht.

De kinderen zijn momenteel op verschillende Rotterdamse scholen met hun leerkracht aan het oefenen op de liedjes. Dat doen ze aan de hand van oefenvideoclips. Het Christophoorkoor uit Rotterdam Zuid heeft samen met Lee Towers een videoclip van 'White Christmas' gemaakt.

Lee Towers was zo tevreden over de samenwerking met de kinderen dat hij heeft gevraagd of ze ook met hem willen meezingen tijdens het grootse event 'Holland zingt Kerst' in Ahoy op 21 december.

Dit jaar staat de kerstboom niet voor het stadhuis, maar aan de overkant, op het Stadhuisplein. Dit vanwege de verbouwing van de Coolsingel. De feestelijkheden beginnen om 17.00 uur. Na het concert is het stadhuis open voor het publiek. Meer informatie op WinterWelkomRotterdam.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Rotterdam
Deel dit artikel: