nieuws

Aboutaleb komt met dichtbundel voor de zomeravonden

Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam brengt volgend jaar opnieuw een bundel uit met daarin een selectie van zijn favoriete poëzie. In de bundel komen 50 gedichten te staan, waaronder een aantal die uit het Arabisch vertaald zijn.
De titel van de poëzieverzameling is nog niet bekend. "Ik ben er hard over aan het nadenken. Ik denk dat het een hele uitdagende titel wordt, dat iets te maken zal hebben met lezen", aldus de burgervader in het programma Rijnmond Nu.

Liefhebber

Het is niet de eerste keer dat Aboutaleb met een bloemlezing komt. Eerder zijn Aboutalebs favoriete gedichten van de Rotterdammer Jules Deelder al gebundeld. Ook staat hij bekend als liefhebber van de Arabische dichtkunst, bijvoorbeeld van Adonís.
De komende bundel wordt uitgegeven door uitgeverij Douane en is vooral 'voor de mooie zomeravonden'. "Je kan de gedichten lezen met een glas water of wijn in je voortuin of op je fauteuil voor een open raam. Hier een daar nog een vlieg horend", reciteert Aboutaleb. De nieuwe bundel is vanaf juni 2019 verkrijgbaar.
Burgemeester Ahmed Aboutaleb was maandag op bezoek bij RTV Rijnmond. Hij was tussen 18:00 en 19:00 uur aanwezig in de studio bij Rijnmond Nu. Samen met presentator Ronald van Oudheusden besprak hij onder andere het boerkaverbod en de verkeerschaos in de regio.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl