Schaatspret barst los op twee ijsbanen in Rotterdam

Schaatsliefhebbers in Rotterdam kunnen de schaatsen weer onderbinden. Vrijdagavond openden de shorttracksters Yara en Sanne Kerkhof in Het Park bij de Euromast de ijsbaan van 100 meter. Zaterdagochtend gaat de Schaatsbaan Rotterdam weer open.

De zusjes Kerkhof staken vrijdag om 17:00 uur de lichtjes aan op het IJsvrij Park Festival. Na de openingsshow kon het publiek het ijs op. Het IJsvrij Park Festival duurt tot 6 januari. 

"Ik denk dat de opening erg spectaculair gaat worden! De shorttracksters nemen het tegen elkaar op en een schoonsschaatsvereniging geeft een kuur. Vanaf 17:30 uur mag het publiek de ijsbaan op", vertelde organisator Eva van der Vegt vrijdagmiddag.

Schaatsbaan Rotterdam gaat zaterdag van start en breidt uit met een curlingbaan en een grotere funbaan. Vorig jaar trok de schaatsbaan 200.000 bezoekers met enorme drukte tijdens tijdens de kerstvakantie.

Om niet aan haar eigen succes ten onder te gaan, zet de schaatsbaan dit jaar in op uitbreiding om de drukte op de ijsbanen te kunnen spreiden. De schaatsbaan blijft open tot 27 februari volgend jaar. 

[article:175570:Schaatsbaan Rotterdam breidt uit met curling deel

 

Deel dit artikel: